‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 15 ianuarie, 2025
-5.6 C
Chișinău
spot_img
‹ adv ›
HomepageȘtiriPremii pentru performanțele în domeniul vitivinicol, oferite la Ziua Națională a Vinului

Premii pentru performanțele în domeniul vitivinicol, oferite la Ziua Națională a Vinului

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Performanțele profesioniștilor și companiilor din domeniul vitivinicol, care au obținut succese deosebite în acest an, au fost răsplătite cu premii în cadrul ceremoniei de deschidere a Zilei Naționale a Vinului. Trofeele au fost înmânate de prim-ministrul Pavel Filip, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bîtcă, și Directorul Oficiului Național al Viei și Vinului, Gheorghe Arpentin.

Compania „Cricova” a obținut Premiul mare „pentru merite deosebite în fabricarea vinurilor de calitate înaltă, perpetuarea tradiţiilor şi calităţii excelente a vinurilor autohtone, promovarea imaginii Republicii Moldova ca ţară vitivinicolă pe arena internaţională, precum şi pentru contribuţia la dezvoltarea turismului vitivinicol moldovenesc”.

Iurie Carp, director general, „Cricova” SA: „Suntem onorați că la aniversarea a 65 de ani de la fondare Combinatul de vinuri „Cricova” a fost distins cu Marele Premiu. Anul 2017 a fost plin de provocări pentru compania noastră, dar am reușit să depășim momentele dificile și să ne bucurăm de rezultate frumoase. Datorită echipei noastre unite şi profesioniste am reuşit să cucerim noi pieţe de export, iar produsele noastre au obţinut distincţii la cele mai prestigioase concursuri şi diplome la expoziţii naţionale şi internaţionale.”

Medalia „Petru Ungureanu” și titlul „Cel mai iscusit oenolog al anului” a revenit domnului Vladimir Hmelevschi.

Vladimir Hmelevschi, „Vinuri de Comrat”: „Un bun oenolog trebuie să fie responsabil de ceea ce produce. Vinul este ca un copil, de care trebuie să ai grijă zi de zi, pentru ca să nu își piardă din calități. Unui vin trebuie să îi vorbești, pentru că nouă ni se pare că vinul nu poate vorbi, dar el o face prin arome, gust, culoare și senzațiile pe care ni le oferă. Pentru mine este o mare responsabilitate să am grijă de vinurile pe care le produce compania, dar am alături o echipă de profesioniști cu care mă mândresc. Dispunem de tehnologii moderne și aspirăm să sporim calitatea vinului și să cucerim noi piețe internaționale.”

‹ adv ›

Medalia de recunoștință „Vinul Moldovei. O Legendă Vie” a fost oferită domnului Eugen Pîslaru „pentru merite deosebite în dezvoltarea durabilă a industriei vitivinicole, promovarea și implementarea reformelor cu impact asupra relansării filierei vitivinicole”.

Sergiu Pîslaru, fiul câștigătorului, vinăria „Sălcuța”: „Premiul primit astăzi este o dovadă a aprecierii muncii pe care tatăl meu a depus-o  în sectorul vitivinicol mai bine de 20 de ani. El este promotorul și susținătorul mai multor proiecte mari de susținere a industriei vinului. Cu vinurile noastre suntem pe piață din anul 1995, iar acum planificăm să modernizăm fabrica și să plantăm soiuri locale de viță-de-vie.”

De medalia de recunoștință „Vinul Moldovei. O Legendă Vie”, acordată „pentru merite deosebite în domeniul dezvoltării și promovării oenoturismului” s-au învrednicit două companii – „Kara Gani” și „Winetours Moldova”.

Larisa Cervin, vinificator, „Kara Gani”: „Pentru noi este foarte emoționant să primim o distincție atât de prestigioasă, deoarece astăzi pentru prima dată participăm la Ziua Națională a Vinului și expunem produsele noastre în Piața Marii Adunări Naționale. Le mulțumim partenerilor strategici, cu susținerea cărora am început să promovăm oenoturismul, iar munca noastră a fost apreciată cu acest premiu.”

Veronica Tomescu, cofondator și director, „Winetours Moldova”: „Este o mare onoare să primim acest premiu și mulțuim pentru aprecierea eforturilor noastre. Noi iubim Moldova și Vinul Moldovei, iar misiunea noastră este de a oferi experiențe vinicole uimitoare și memorabile în țara noastră, prin oferirea unor servicii de primă clasă. Suntem siguri că Moldova se va regăsi foarte curând în topul preferințelor călătorilor internaționali.”

Candidaturile pentru premiile de excelență în sectorul vitivinicol sunt propuse și evaluate de o comisie republicană formată din experți în domeniu, distincțiile fiind oferite, în mod tradițional, de Ziua Națională a Vinului.

‹ adv ›

Cea mai mare sărbătoare a tradițiilor se desfășoară pe 7-8 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale. Genericul „Păstrăm legenda vie” îndeamnă consumatorii să devină prietenoși nu doar vinului de calitate, care trebuie consumat conștient și moderat, ci și mediului înconjurător.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›