‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 23 noiembrie, 2024
0.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPrețurile de export pentru cereale, lapte, zahăr, carne și uleiuri vegetale scad

Prețurile de export pentru cereale, lapte, zahăr, carne și uleiuri vegetale scad

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Prețurile la produsele agroalimentare la nivel global au scăzut drastic în luna iulie, pe măsură ce prețurile pentru grupurile principale de mărfuri tranzacționate au înregistrat o scădere semnificativă, în special la produsele lactate și zahăr.

Indicele FAO pentru prețurile la alimente a scăzut cu 3,7% față de nivelul din iunie și a însumat 168,8 puncte, ceea ce reprezintă cel mai accentuat declin lunar al indicelui de la sfârșitul anului trecut. Indicele a crescut constant în 2018 până în luna iunie.

Indicele FAO pentru prețurile alimentelor este un indice calculat în baza tranzacțiilor care urmărește prețurile pieței internaționale pentru cinci grupuri principale de produse alimentare.

‹ adv ›

Indicele FAO pentru prețurile la produsele lactate a determinat declinul general, fiind în scădere cu 6,6%, cotațiile untului și brânzeturilor înregistrând o scădere mai accentuată decât cele pentru laptele praf integral și degresat.

Indicele FAO pentru prețurile la zahăr a scăzut cu 6%, aproape de cel mai mic nivel înregistrat în ultimii trei ani. Scăderea a fost determinată în mare parte de perspectivele de producție îmbunătățite în India și Thailanda, ambele țări fiind producători majori de zahăr. Perspectivele scăzute la producția de zahăr în Brazilia, cel mai mare producător și exportator de zahăr din lume, au diminuat declinul prețurilor la zahăr la nivel internațional.

Indicele FAO pentru prețurile la cereale a scăzut cu 3,6% față de luna iunie și este acum sub nivelul anului trecut. Cotațiile de export pentru grâu, porumb și orez au scăzut, deși prețurile la grâu și porumb au înregistrat o creștere spre sfârșitul lunii iulie.

‹ adv ›

Indicele FAO pentru prețurile la uleiurile vegetale este acum cu 2,9% mai mic, acesta fiind al șaselea declin lunar consecutiv ajungând la cel mai scăzut nivel din ianuarie 2016. Declinul din iulie a fost determinat în mare parte de problemele din piața de soia, afectată de litigiul comercial dintre China și Statele Unite ale Americii. Cotațiile pentru uleiul din rapiță au înregistrat o creștere, fiind amplificate de cererea îmbunătățită din partea producătorilor de biomocombustibil și de perspectivele negative ale culturilor în Uniunea Europeană.

Indicele FAO pentru prețurile la carne a scăzut cu 1,9% față de valoarea înregistrată în iunie, când estimările erau ascendente în urma creșterii prețurilor la exportul de carne de vită din Brazilia din cauza grevei șoferilor de camioane.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›