vineri, 20 decembrie, 2024
8.3 C
Chișinău
HomepageAdvertorialePrima dronă DJI Agras T50 ce tratează până la 21 ha/oră, prezentată de Dron...

Prima dronă DJI Agras T50 ce tratează până la 21 ha/oră, prezentată de Dron Assistance 

Recomandate

Utilizarea dronelor în agricultură și-a dovedit eficiența în ultimii ani, ceea ce determină tot mai mulți fermieri locali să le adopte pentru tratamentele culturilor de câmp, aplicarea îngrășămintelor, cartografierea terenurilor și alte lucrări esențiale.

Astfel, în cadrul expoziției TehAgroFest, desfășurată în perioada 8-10 august 2024, comuna Tohatin, municipiul Chișinău, compania Dron Assistance a prezentat o dronă de ultimă generație, adusă pentru prima dată în Moldova – DJI Agras T50.

Vitalie Sacară, fondatorul și administratorul companiei, a împărtășit detalii despre această nouă tehnologie, subliniind importanța și impactul pe care drona îl are asupra agriculturii moderne.

dron assistance

„Compania noastră este prima în Moldova care a importat și obținut toate autorizațiile necesare pentru operarea dronelor de uz agricol.”

Fiind pe piață de peste patru ani, compania s-a specializat în vânzarea, întreținerea și instruirea legată de utilizarea dronelor, având deja o bază de clienți solidă și peste 30.000 de hectare de terenuri agricole din Moldova tratate.

Drona DJI Agras T50

Drona DJI Agras T50 prezentată la TehAgroFest reprezintă o premieră nu doar pentru Moldova, ci și pentru Europa.

„Această dronă este o adevărată revoluție în agricultură, fiind capabilă să trateze până la 21 de hectare pe oră pentru culturile de câmp, 5 hectare pe oră pentru livezi și 8 hectare pe oră pentru viță de vie.”

Printre caracteristicile inovative ale dronei se numără sistemul avansat de siguranță. Aceasta este echipată cu două radare și un sistem de viziune binoculară.

Astfel, evită obstacolele în timpul zborului și poate efectua pulverizări precise, fără a necesita cartografierea prealabilă a terenului.

„Noua tehnologie ne permite să schimbăm dimensiunea picăturilor de la 50 la 500 de microni direct de pe telecomandă, fără a schimba duzele, ceea ce reduce considerabil riscul de blocare și permite utilizarea atât a substanțelor lichide, cât și a celor uscate,” a explicat Vitalie Sacară.

Drona este, de asemenea, echipată cu o cameră de înaltă rezoluție, care permite cartografierea a 10 hectare în doar trei minute.

Astfel, nu mai este necesară utilizarea unei alte drone pentru cartografiere, ceea ce simplifică considerabil procesul de monitorizare și gestionare a culturilor.

Un alt avantaj major al acestei drone este capacitatea sa de a lucra pe terenuri cu pante de până la 40 de grade, menținând în același timp altitudinea și stabilitatea necesare.

Cu un rezervor de 40 de litri, extensibil opțional la 50 de litri pentru soluții de lucru și un alt rezervor de 50 de kilograme pentru substanțe uscate, drona este ideală pentru fertilizare și însămânțare.

„Unul dintre cele mai mari avantaje ale utilizării acestei drone este posibilitatea de a lucra fără a lăsa urme tehnologice pe culturi, ceea ce reduce pierderile de până la 30%,” a adăugat Vitalie Sacară.

Drona poate funcționa imediat după ploaie, când echipamentele agricole tradiționale ar trebui să aștepte ca terenul să se usuce, și poate opera noaptea, când temperaturile sunt mai scăzute, protejând astfel mediul și evitând perturbarea albinelor și a altor insecte.

Astfel, fermierii care doresc să adopte tehnologii de ultimă generație au la dispoziție soluții pentru a crește eficiența și productivitatea.

Compania Dron Assistance prestează servicii de tratare a culturilor, dar și servicii de monitorizare a terenurilor agricole, pentru a determina carențele nutriționale, focarele de boli și dăunători și realiza tratamentele rațional.

Pentru mai multe detalii accesați droneagro.md

Irina Pompuș
Irina Pompuș
Specialist în horticultură

Citește și ›

Advertoriale