‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 12 mai, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAnaliticaProducerea răsadului în minisere construite în locuințe

Producerea răsadului în minisere construite în locuințe

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Mulți grădinari amatori doresc să obțină un răsad sănătos fără investiții costisitoare și fără să cheltuiască mulți bani.

Nu este nici o rușine dacă până acum nu ne-am produs răsadul, dar putem avea o mare bucurie dacă îl vom produce de azi înainte chiar în locuința noastră.

Ar fi minunat să ne vedem grădina noastră întreagă prezentă în miniatură pe o măsuță din locuința spre bucuria copiilor care pot vedea cum cresc legumele direct în casă.

Pentru început avem nevoie de un corp fluorescent de iluminat, de 40 de wați, pe care îl putem procura din magazin, iar apoi de un suport de lemn de care vom prinde corpul respectiv.

Într-un astfel de sistem putem crește sute de plante, pe care, eșalonat, le vom planta în luna aprilie începând cu varza, roșiile și terminând, în luna mai cu vinetele, ardeii, gogoșarii etc.

Este foarte important ca în apropiere de masă să existe o priză pentru a întrerupe iluminatul 6-8 ore în fiecare noapte. Rezultă că avem nevoie, zilnic, de 16-18 ore de lumină. De asemenea este necesar ca plantele să fie cât mai aproape de corpul de iluminat fără să-l atingă. Pentru asta vom avea montat lanțuri prin care putem apropia sau îndepărta lumina de răsaduri.

‹ adv ›

Plantele se vor uda regulat. În acest scop, vom pune tăvițele cu găuri în care creștem răsadurile în tăvițe mai mari negăurite în care punem apa. Pentru a absorbi cât mai multă apă vom avea în ghivece pământ cu turbă pe care îl găsim în comerț.

Plantele au nevoie pentru germinare de căldură. Vom acoperi tăvițele cu plastic, sau cu folie, pentru a forța germinarea iar când plantele încep să răsară, îndepărtăm folia și le punem sub corpul de iluminat. Avem nevoie de 6 săptămâni până la plantare, pentru a obține un răsad viguros și vom planifica semănatul răsadului, mai devreme cu 40 de zile, față de perioada optimă de plantare.

via Agriculturae.ro

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›