În acest agro podcast, dedicat sectorului agriculturii ecologice, ne propunem să discutăm despre certificarea ecologică a producerii legumelor, pașii necesari pentru aceasta, dar și aspecte de care trebuie să ținem cont de la bun început pentru a face față regulilor certificării.
În calitate de expert în domeniul certificării, vorbește Alexandrina Livinscaia, Directorul Organismului de Certificare Certificat Eco, care ne va răspunde la cele mai frecvent oferite întrebări de către legumicultori.
Surse de informare/referințe:
- Cursuri gratuite Sistemul de agricultură ecologică – movca.md.
- LEGE Nr. 115 din 09.06.2005 cu privire la producţia agroalimentară ecologică.
- Hotărâre Nr. 149 din 10.02.2006 pentru implementarea Legii cu privire la producţia agroalimentară ecologică.
- Secțiunea AgroEco cu diferite materiale privind agricultura durabilă https://agrobiznes.md/agroeco.
Legislația UE privind agricultura ecologică:
- REGULAMENTUL (UE) 2018/848 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 30 mai 2018 privind producția ecologică și etichetarea produselor ecologice și de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 834/2007 al Consiliului.
- REGULAMENT (CE) NR. 889/2008 AL COMISIEI din 5 septembrie 2008 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 834/2007 al Consiliului privind producția ecologică și etichetarea produselor ecologice în ceea ce privește producția ecologică, etichetarea și controlul.
Acest material este realizat în cadrul proiectului „InfOrganic Moldova 2020-2022”, implementat de A. O. „Educație pentru Dezvoltare” (AED), cu suportul financiar al Fundației ”Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein” (LED). AED mulțumește Agrobiznes pentru produsul elaborat.