Data publicării Apelului pentru finanțare: 12 decembrie 2018;
Data limită: Dosarele de aplicare pot fi depuse oricând, dar nu mai târziu de 12 mai 2019 (sau până la epuizarea fondurilor).
Proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova (USAID/APM) anunță un apel de granturi pentru activități care ar oferi oportunități educaționale pentru producătorii de pomușoare sau cei interesați să se implice în acest sector pentru a studia cele mai bune practici în producere, post-recoltare, piața de desfacere și practicile de afaceri, în special vizând căpșunele, zmeura și murele.
Cererile de solicitare de granturi pot fi depuse de organizații locale, asociațiile din sector, asociațiile alcătuite din membri (precum cooperativele sau grupurile de producători), prestatorii de servicii în domeniul afacerilor, prestatorii de servicii de consultanță, instituții educaționale, și organizații non-guvernamentale. Activitățile propuse trebuie să țintească o audiență cât mai largă la nivel național.
Activitățile ilustrative includ, dar nu se limitează la:
- Evenimente educaționale de mare amploare în sectorul pomușoarelor precum ar fi conferințele, cursurile intensive de formare sau forumuri care reunesc formatori și vorbitori remarcabili pentru a aborda provocările și oportunitățile pe care le oferă sectorul;
- Inițiative pentru femeile din sectorul pomușoarelor. Organizarea evenimentelor de instruire și/sau educative pentru femeile de afaceri din sectorul pomușoarelor sau care vizează femeile care doresc să inițieze o afacere în sectorul pomușoarelor;
- Implicarea tinerilor în sectorul pomușoarelor prin intermediul unor inițiative precum „Tabăra pomușoarelor”, inițiative privind stagii educaționale, sau activități de start-up în sectorul pomușoarelor;
- Campanii sau evenimente de promovare a antreprenoriatului sau investițiilor în sectorul pomușoarelor;
- Alte activități educaționale în sectorul pomușoarelor care vor încuraja diseminarea informației unui public larg.
În cadrul acestui Apel anual de finanțare, contribuția beneficiarului trebuie să reprezinte cel puțin 10% din valoarea totală a activității și poate fi în natură sau în numerar.
Proiectul APM anticipează acordarea în cadrul acestui Apel de finanțare a aproximativ 340 de mii de lei. Se estimează că suma acordată pentru fiecare grant va varia între 85-250 de mii de lei, dar va depinde de activitățile de grant propuse și negocierea finală, și poate fi mai mică sau mai mare decât suma indicată mai sus.
Mai multe detalii despre prezentul apel de granturi, precum și formularele de aplicare sunt disponibile pe următorul link .
Comentarii