‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
7.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriReacția „Uniunii Producătorilor de Zahăr” la ieșirea companiei „Moldova Zahăr” din Asociație

Reacția „Uniunii Producătorilor de Zahăr” la ieșirea companiei „Moldova Zahăr” din Asociație

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

„Uniunea Producătorilor de Zahăr” din Republica Moldova a trimis pe adresa Agrobiznes un comunicat de presă în care vorbește pe marginea subiectului retragerii din Asociație a companiei „Moldova Zahăr”. Publicăm în continuare integral textul acestui comunicat.

„Membrii Asociației „Uniunea Producătorilor de Zahăr” din Republica Moldova au rămas surprinși de demersul companiei „Moldova Zahăr”, care și-a anunțat public retragerea din Asociație. Mai mult, administrația Asociației a fost informată în scris despre decizia „Moldova Zahăr” doar după apariția în mass-media din Moldova a comunicatului de presă la subiectul dat.

Administrația Executivă a Asociației „Uniunea Producătorilor de Zahăr” din Republica Moldova a acordat constant atenție protecției industriei sfeclei de zahăr, pentru împiedicarea pătrunderii pe piață a contrabandei și a trestiei de zahăr și pentru a asigura o concurență loială pe piața zahărului. Este suficient să ne amintim poziția activă a Uniunii în privința acordării de privilegii din partea Guvernului Filat exclusiv companiei „Magt Vest”. Aceste măsuri au fost primite cu recunoștință de către conducerea companiei „Moldova Zahăr”.

Administrația executivă a Asociației a acordat o atenție deosebită susținerii activităților „Moldova Zahăr”, asigurând condițiile cele mai favorabile pentru dezvoltarea bazei de materii prime a acestei companii. Astfel, ca răspuns la dorința conducerii „Moldova Zahăr” de a extinde lista agro-partenerilor, așa cum mulți producători agricoli mari au încheiat deja parteneriate cu un concurent, chiar în 2017, Uniunea a inițiat două mari proiecte în domeniul stimulării producerii sfeclei de zahăr, prioritar direcționate spre cresterea bazei de materie primă a „Moldova Zahăr” la un nou nivel.

„Uniunea Producătorilor de Zahăr” din Republica Moldova a efectuat în prima jumătate a anului 2017 un studiu de piață pentru a identifica oportunitățile de extindere a suprafeței de cultivare a sfeclei de zahăr pe terenuri irigate. Acest potențial a fost identificat într-o serie de întreprinderi agricole din raionul Ungheni, însă „Moldova Zahăr” a refuzat în cele din urmă această ofertă. În a doua jumătate a anului 2017 s-au întreprins mai multe activități pentru a identifica posibilitățile producătorilor agricoli de pe malul stâng al Nistrului, care și-au exprimat dorința de a cultiva sfeclă de zahăr. Prima întâlnire cu producătorii agricoli de pe malul stâng al Nistrului a avut loc la data de 28 februarie a anului curent, cu participarea experților „Moldova Zahăr” și a unei companii de consultanță în domeniul tehnologiei agricole.

„Uniunea Producătorilor de Zahăr” din Republica Moldova declară oficial că toate deciziile Asociației au fost luate în strictă conformitate cu Statutul ei și vizează îmbunătățirea condițiilor de lucru în industria prelucrării sfeclei de zahăr din Republica Moldova. Reprezentanții „Moldova Zahăr” au votat întotdeauna împreună cu alți membri ai Asociației „pentru” toate propunerile făcute de administrație, pentru a îmbunătăți mediul de afaceri și condițiile-cadru ale industriei. Excepție a fost doar o singură chestiune, legată de importul de zahăr pentru acoperirea deficitului de pe piața internă, atunci când „Moldova Zahăr” s-a opus, fiind în minoritate. În același timp, remarcăm faptul că decizia de alocare a unei cote pentru importul de zahăr nu a fost luată înseși de Asociație, ci de către Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și a Mediului, în comun cu Ministerul Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova, după o analiză complexă a datelor statistice și a situației de pe piață, întru protejarea intereselor consumatorilor moldoveni.

‹ adv ›

„Uniunea Producătorilor de Zahăr” din Republica Moldova regretă decizia luată de compania „Moldova Zahăr”, care se privează voluntar de posibilitatea de a participa în comun la formarea condițiilor favorabile pentru dezvoltarea ulterioară a industriei zahărului din Republica Moldova. „Uniunea Producătorilor de Zahăr” din Republica Moldova continuă să activeze absolut deschis, transparent, fiind condusă exclusiv pe baza principiilor civilizate și democratice de adoptare a deciziilor, orientate spre măsuri echilibrate din punct de vedere social, pentru dezvoltarea durabilă a industriei. Mai mult, „Uniunea Producătorilor de Zahăr” din Moldova nu intenționează să blocheze informația cu privire la activitatea industriei pentru a fi folosite de compania „Moldova Zahăr” și lasă ușile deschise pentru revenirea ei.”

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›