‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 29 aprilie, 2024
16.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRecean, despre protestul fermierilor: „Noi am alocat bani. Gradual, vom rezolva problemele”

Recean, despre protestul fermierilor: „Noi am alocat bani. Gradual, vom rezolva problemele”

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Premierul Dorin Recean declară că autoritățile încearcă „constant” să găsească soluții pentru a rezolva problemele cu care se confruntă fermierii, notează agora.md.

Amintim că, este a treia zi în care fermierii protestează pe mai multe trasee, inclusiv pe drumul care duce spre vama Leușeni. Potrivit lor, o bună parte din problemele acestora nu au fost soluționate, astfel există un risc sporit ca o bună parte din întreprinderile agricole existente să falimenteze.

Mai multe detalii Fermierii protestatari: Situația niciodată nu a fost așa dificilă. Criza distruge mii de agricultori și zeci de sate.

Recean face apel la mijloacele financiare care au fost alocate pentru acest scop.

Astfel, prim-ministrul spune că în anul 2023 au fost alocate două miliarde de lei în total pentru sectorul agricol, 1,7 miliarde în fondul de subvenționare.

„Pe lângă această sumă, 1,5 miliarde de lei a fost făcut împrumut pentru acordarea de granturi. Banii vor fi destinați sectorului zootehnic, pentru pomicultură și restabilirea sistemelor de irigare.

Tot în acest an a fost accelerată debursarea subvențiilor, spune Recean. Mai exact, este vorba de 361 de milioane de lei au fost până în acest moment debursați.

Noi am alocat bani, am limitat importurile. Am accelerat procedura de restituire a TVA-ului, identificăm noi sume pentru subvenții (…) Vreau să îndemn să avem respect pentru toți cetățenii, avem dreptul să protestăm, dar să facem așa fel încât să nu afectăm drepturile altora. Gradual vom rezolva toate problemele (…) Guvernul anticipează problemele care există”, menționează Recean.

‹ adv ›

Advertoriale

Controlul eficient al lupoaiei și buruienilor la floarea-soarelui cu Listego® Pro

Pentru o cultură profitabilă de floarea-soarelui sunt importante: pregătirea terenului, alegerea hibrizilor potriviți, combaterea buruienilor, a dăunătorilor și a bolilor. Pregătirea...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›