În cadrul ședinței Guvernului din 5 iulie curent, a fost aprobat Regulamentul privind măsurile de subvenționare complementară a sectorului agricol și condițiile specifice de eligibilitate.
Astfel, în următorii 5 ani, statul va susține anual cel puțin 3 mii de beneficiari, pentru care se vor aloca circa 13% din mijloacele fondului de subvenționare.
Plata complementară se va acorda pentru stimularea accesării creditelor investiţionale, dezvoltarea agriculturii ecologice, defrișarea plantațiilor multianuale, promovarea utilizării sistemelor de irigare, servicii de consiliere şi formare în agricultură.
Plafonul anual în cadrul formei de subvenționare complementare nu va depăși valoarea de 1,5 milioane de lei pentru un beneficiar, cu excepția AUAI, pentru care plafonul nu va depăși valoarea a 3 milioane de lei, iar pentru subvenționarea primelor de asigurare nu se vor aplica limite.
Cererile de subvenționare se vor depune anual, în perioada 1 februarie – 30 septembrie, de către solicitantul de subvenție sau de reprezentantul acestuia, în format electronic sau pe suport de hârtie, la sediul subdiviziunii teritoriale a Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură.
Comentarii