Este agricultura din Republica Moldova pregătită să facă față provocărilor moderne?
Centrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul (CEHTA) are plăcerea de a anunța o colaborare strategică între CEHTA și compania Studioul Sistemelor Agricole, deschizând noi orizonturi pentru digitalizarea agriculturii în Republica Moldova.
Proiectul este susținut și finanțat de către USAID, și presupune crearea unui laborator de digitalizare a agriculturii și a unui curs de instruire.
Cu peste 190.000 hectare digitalizate doar în Republica Moldova, Compania SAS AGRO se impune ca lider în dezvoltarea și implementarea soluțiilor tehnologice inovatoare în sectorul agricol.
Scopul laboratorului de digitalizare a agriculturii este de a introduce elevii și managerii companiilor agricole în realitatea digitală și în utilizarea eficientă a software-ului SAS by Cropwise și a echipamentului esențial pentru operaționalizarea unei platforme integrate de management.
Importanța acestei inițiative constă în furnizarea unei baze solide de cunoștințe și abilități practice, pregătind astfel specialiști pentru a face față cerințelor complexe ale gestionării unei întreprinderi agricole în mediul actual.
Această colaborare reprezintă o fuziune între tradiția de 60 de ani a CEHTA în educația agricolă și tehnologia de vârf furnizată de SAS.
Acest proiect este finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) prin intermediul Proiectului Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova (PCRR) și este implementat de către Compania SAS AGRO, în parteneriat cu Centrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul (CEHTA).
Vă invităm să urmăriți evoluția proiectului pe rețelele sociale ale companiei.
Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați:
Evghenii Anati +373 799 88 063, [email protected].