Proiectul de Competitivitate finanțat de către Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și implementat de către Chemonics International Inc., acceptă cereri de grant pentru implementarea următorului obiectiv: Dezvoltarea competitivității industriei vitivinicole prin susținerea unităților vitivinicole din regiunile delimitate cu Indicație Geografică Protejată (IPG) Codru, Ștefan Vodă, și Valul lui Traian în dezvoltarea capacităților pentru producerea vinului de calitate, îmbunătățirea potențialului de marketing și creșterea exporturilor pe piețele țintă, dezvoltarea și valorificarea produselor de turism vitivinicol, acordarea suportului pentru start-up-uri și dezvoltarea micilor producători de vinuri din Moldova.
Proiectul are obiectivul de a sprijini dezvoltarea industriei vitivinicole în Republica Moldova, prin ameliorarea calității produselor vitivinicole, creșterea competențelor producătorilor vitivinicoli în domeniul viticulturii, vinificației, marketing, vânzări și gestionare a afacerilor; precum și creșterea valorii adăugate la produsele vitivinicole; sporirea vânzărilor pe piața locală și pe piețele de export, inclusiv prin intermediul turismului vitivinicol.
În cadrul activităților tehnice planificate, Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova va utiliza granturile (Fondul SEED) pentru a stimula atingerea obiectivelor propuse prin susținerea producătorilor de vin din regiunile delimitate cu Indicație Geografică Protejată (IPG) Codru, Ștefan Vodă, și Valul lui Traian prin implementarea următoarelor obiective și programe:
- Programul de Mentorat & Suport a Asociației Micilor Producători de Vinuri din Moldova (ASW) pentru micii producători de vinuri;
- Programul de ameliorare a calității produselor vinicole a „vinăriilor-tranziție” (PQUP);
- Program de dezvoltare și îmbunătățire a facilităților de turism în vinării și creșterea turismului vitivinicol.
Proiectul acceptă cereri de granturi de la entități eligibile, în conformitate cu modelele, condițiile și instrucțiunile descrise. Granturile vor fi acordate și implementate în conformitate cu regulamentele USAID și ale Guvernului SUA cu privire la granturi, precum și cu politicile interne ale Proiectului de gestionare a granturilor.
Proiectul va organiza o masă rotundă, pe data de 15 aprilie 2016, Nicolae Iorga 14, Chișinău, de la 14:00 până la 17:00, care va permite solicitanților eligibili și interesați să adreseze întrebări referitoare la acest RFA și să beneficieze de consultanță privind completarea formularului Cererii. Solicitanții interesați, care întrunesc cerințele de eligibilitate și care și-ar dori să participe la această reuniune, își vor confirma participarea, expediind numele participantului și denumirea companiei către echipa SEED la adresa de e-mail: [email protected]. Doar un singur reprezentant din partea fiecărei organizații poate participa. Vă rugăm, să indicați dacă persoana participantă are nevoi speciale în ceea ce privește accesul în incinta clădirii, unde va avea loc masa rotundă. Cheltuielile suportate de către dvs. pentru participare nu vă vor fi rambursate.
Data limită pentru depunerea cererilor de participare este 15 Mai 2016, orele 23:00.
Criteriile de eligibilitate și formularele de aplicare pot fi accesate pe următorul link. Întrebările cu privire la acest Apel de Depunere a Cererilor de Grant (RFA) se vor transmite la adresa de e-mail: [email protected].
Doar entități juridice înregistrate pot fi susținute. Întreprinderile de Stat nu sunt eligibile.
Comentarii