‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 22 decembrie, 2024
-1.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleSfaturi utile pentru tinerii care doresc să iniţieze o afacere agricolă

Sfaturi utile pentru tinerii care doresc să iniţieze o afacere agricolă

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Înfiinţarea unei afaceri agricole depinde de foarte mulţi factori, iar fermierul care îi pune bazele trebuie să ia în considerare resursele de care dispune şi cunoştinţele sale în domeniul pe care doreşte să-l abordeze.

De exemplu, în cazul în care dorim înfiinţarea unei afaceri agricole însă singurul teren de care dispunem este situat în afara localităţii, într-o zonă lipsită de acces la apă şi curent electric, va trebui să luăm măsuri şi să ne dotăm viitoarea exploataţie cu toate echipamentele necesare.

stiriagricole.ro a realizat o listă cu principalele elemente de care aveţi nevoie pentru a administra o astfel de afacere agricolă, indiferent de domeniul de activitate.

‹ adv ›

1. Acces la apă curentă

Indiferent de domeniul de activitate (zootehnie, horticultură, etc.), în orice afacere agricolă veţi avea nevoie de acces rapid la apă. În situaţia în care terenul pe care urmează să ne construim exploataţia nu are acces la o reţea de apă, va trebui să ne adaptăm şi să asigurăm chiar noi această resursă extrem de valoroasă. Doar că vor fi necesare investiţii suplimentare pentru pomparea apei şi crearea sistemului de irigare. Asftel, cea mai raţională ar fi amplasarea livezii lângă surse viabile de apă sau crearea unor bazine de acumulare pe teritoriul livezii.

FOTO: concyngeoconstruct.ro

2. Curent electric

Accesul la curent electric nu este atât de necesar pentru o cultură horticolă, însă este foarte important în cazul în care înfiinţăm o hală de creştere a animalelor. Considerând că conectarea la o reţea electrică nu este posibilă în cazul de faţă, singura alternativă este achiziţionarea unui generator electric. Având diferite funcţii şi grade de performanţă, generatoarele electrice reprezintă o metodă ideală de obţinere a electricităţii în orice locaţie, fără a fi necesară branşarea la o reţea electrică.

3. Utilaje agricole

Trăim în secolul tehnologiei iar clasicele unelte agricole au fost deja înlocuite de cele mecanizate. Pentru a avea o productivitate crescută şi pentru a vă uşura munca, se recomandă achiziţionarea de echipamente şi utilaje agricole special concepute pentru activităţile pe care urmează să le întreprindeţi.

‹ adv ›

De exemplu, pentru o afacere horticolă nu trebuie să ne lipsească un motocultor, o motopompă sau un sistem de irigaţii profesionist. Pentru zootehnie, putem opta pentru mecanisme de furajare şi adăpare, un sistem de mulgere automată (pentru fermele de vaci) sau pentru o maşină de tuns oi (pentru fermele de creştere a ovinelor). De asemenea, este indicată şi achiziţionarea unui compresor de aer, echipament ce îşi va dovedi utilitatea atât la înfiinţarea exploataţiei (vopsire interior/exterior, eliminare reziduri, etc.) dar şi după înfiinţare cum ar fi, curăţarea interiorului, umflarea cauciucurilor utilajelor agricole.

FOTO: geeklydigest.com

4. Inputuri

Achiziţionarea de inputuri agricole eficiente este extrem de importantă pentru dezvoltarea unei afaceri agricole de succes. Fie că vorbim despre inputuri folosite în horticultură (seminţe, îngrăşăminte, erbicide, fertilizanţi foliari, produse pentru protecţia plantelor, bioregulatori, etc.) sau în zootehnie (nutrienţi, furaje, concentrate, vitamine, etc.), calitatea dar şi preţul de achiziţie al acestor produse trebuie să fie foarte competitivă.

Pentru a realiza acest lucru, este important să căutăm inputurile de calitate, la preţuri avantajoase, puse la dispoziţie de un furnizor serios, care ne poate oferi produsele atunci când avem nevoie de ele. Un studiu de piaţă temeinic ne poate ajuta să obţinem aceste lucruri şi să dispunem de toate resursele necesare, atunci când începem activitatea.

‹ adv ›

Dacă veţi ţine cont de aceste reguli simple la iniţierea afacerii şi le veţi respecta succesul nu se va lăsa mult timp aşteptat!

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›