FOTO: facebook.com/dekalbmoldova
- pub -

Reprezentanții DEKALB Moldova au descoperit un atac de gărgăriță a tulpinei la rapiță în raionul Cahul. În acest context, specialiștii companiei vin cu unele sfaturi pentru a preveni acest dăunător periculos.

Combaterea pe cale chimică a gărgăriţelor tulpinilor la hibernare se face atunci când se constată apariţia lor în capcanele galbene.

Tratamentul trebuie aplicat imediat ce au apărut primii adulţi, înainte de depunerea pontei. Larvele din interiorul tulpinilor sunt foarte dificil sau chiar imposibil de combătut. După depunerea ouălor, practic, nu mai există metodă de combatere.

FOTO: facebook.com/dekalbmoldova
- pub -

Pentru a preveni atacul gărgăriței tulpinilor de rapiță, se recomandă împărțirea terenului în sole și rotirea culturii de rapiță astfel încât să revină pe același teren o dată la aproximativ 3 ani.

Gărgărița tulpinilor este un dăunător agresiv, greu de combătut odată ce larvele încep să se dezvolte. Eliminarea plantelor din aceeași familie (cea a cruciferelor), poate ajuta la controlul răspândirii parazitului.

FOTO: facebook.com/dekalbmoldova

Perioada optimă de tratament contra gărgăriței tulpinilor de rapiță:

  • La depistarea atacului – P.E.D.: 1-2 adulţi pe plantă;
  • Se recomandă executarea tratamentului folosind un insecticid sistemic sau de contact menţionat în CODEX;
  • Luaţi măsurile ce se impun pentru protecţia mediului înconjurător;
  • Respectaţi cu stricteţe normele de lucru cu produse de uz fitosanitar, pe cele de securitate a muncii, de protecţie a albinelor şi a animalelor!

Mai multe detalii găsiți pe pagina de facebook DEKALB Moldova.

- pub -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here