vineri, 3 mai, 2024
26.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeSistemul Feudal - de unde sunt datele și cine le poate vedea?

Sistemul Feudal – de unde sunt datele și cine le poate vedea?

Recomandate

Când munca se bazează pe date, validitatea și protecția acestora sunt obligatorii. Compania Feudal.md pune la dispoziție clienților săi informații complete despre terenurile din raza primăriilor, pe baza datelor din registrele deschise, precum și a informațiilor de la primării și de la clientul însuși.

Să determinăm ce tipuri de date sunt, care sunt publice și care nu – și cum funcționează sistemul de gestionare a datelor, de ce nimeni nu vă poate vedea datele în sistem?

Pentru început, merită să clarificăm faptul că datele despre terenuri pot fi împărțite în 2 tipuri – geospațiale și atributive. Datele geospațiale sunt coordonatele terenului și câmpurilor.

Acestea sunt necesare pentru ca clientul să înțeleagă limitele lucrării efective în conformitate cu zonele pe care le deține sau le arendează.

Aceste date geospațiale sunt foarte importante în gestionarea terenurilor. Sunt imagini din satelit pe care sunt trasate limitele câmpurilor, iar apoi peste aceste limite se suprapun informațiile de pe harta cadastrală pentru a putea înțelege dacă sunt delimitate corect granițele terenurilor și de facto care parcele fermierul le prelucrează, adică dacă lucrează terenuri străine sau, dimpotrivă, nu lucrează terenurile care aparțin.

Datele atributive includ informații despre numărul cadastral, suprafața, scopul folosirii parcelei, informații despre proprietarul terenului, existența unui contract de arendă, perioada de valabilitate a acestuia și utilizatorul terenului, precum și date dacă au căzut sub sechestru și alte date care mai sunt.

Toate acestea sunt date publice disponibile în cadastru, dar pentru a le putea coordona, doar datele cadastrale nu sunt suficiente.

„Sistemul Feudal combină aceste tipuri de date și le furnizează fermierului care le comandă. Și aici este foarte important să înțelegem că nimeni, cu excepția clientului, nu poate vedea aceste date în sistem.

Feudal.md nu este o singură hartă publică pe care oricine ar putea să o folosească prin achiziționarea unui abonament – este o colecție de diverse tipuri de date pentru un anumit utilizator, care poate intra în contul său personal și poate gestiona informațiile pe care le-a comandat de la companie. Are propria autentificare și parolă personală, și un link unic de conectare”, menționează Andrei Demianovici.

De ce o hartă cadastrală nu este suficientă pentru a vă gestiona afacerea?

Harta cadastrală conține informații atributive despre amplasamentul și coordonatele terenului. Nu există nicio modalitate de a evalua cultivarea culturilor pe câmpuri în timp real, de a vedea o imagine a situației concrete în privința prelucrării terenurilor, deoarece satelitul furnizează informații învechite și este bun pentru vizualizarea generală.

Și, sincer vorbind, acesta este un registru de stat care conține informații, dar nu le analizează.

Nu puteți încărca informații despre proprietari în volume mari, de exemplu, cadastrul nu oferă analize ample și nu vă permite să vă păstrați propriile evidențe funciare. Și acest lucru este normal – acesta este un registru de stat. Există un serviciu care o poate face.

„Desigur, datele despre contractele tale sunt publice, dar este extrem de dificil și consumă mult timp evaluarea terenurilor agricole folosind doar o hartă cadastrală ca instrument, iar rezultatul nu va oferi o imagine exactă, ci doar una aproximativă”, susține Andrei Demianovici.

Date despre contractele de arendă de terenuri, de unde provin acestea? Ce date pot fi văzute de toată lumea și ce este ascuns?

La rândul lor, datele privind contractele sunt împărțite în 3 categorii. Prima categorie – contractele sunt înregistrate în cadastru. Sunt publice și pot fi obținute cu ușurință la comandă de pe portalul Feudal.md.

În câteva zile, informațiile necesare despre astfel de contracte vor apărea în sistem și vor fi disponibile utilizatorului, desigur, împreună cu toate informațiile despre terenul din limitele unei anumite primării.

A doua categorie – contractele sunt înregistrate în primărie. Informațiile despre astfel de acorduri sunt și ele publice, dar nu sunt în registrul funciar.

Prin urmare, clientul poate introduce manual datele despre astfel de contracte în sistem sau poate trimite o solicitare către Feudal.md. Specialiștii companiei, la o cerere oficială către primărie, vor primi aceste date și le vor depune în sistem.

Merită adăugat, că aceste date vor fi disponibile numai pentru utilizatorul sistemului care a depus o cerere pentru furnizare de informații. Accesul poate fi extins și pentru angajații companiei.

Dar nimeni altcineva nu poate vedea aceste informații, cu excepția clientului.

A treia categorie sunt parcelele fără contract de arendă. Astfel de zone sunt detectate prin metoda excluderii sau sunt indicate de utilizatorul sistemului prelucrând datele interne.

Merită adăugat că clientul poate introduce, de asemenea, în sistem date despre valoarea arendei, numerele de telefon ale proprietarilor de terenuri, adăuga note și alte informații importante pentru el.

Aceste date sunt protejate de o parolă personală, la fel ca întregul sistem, doar acest utilizator are acces la ele și nu vor fi transferate către terți. Compania Feudal ține la protecția datelor și garantează securitatea utilizării sistemului.

Dacă doriți să aflați mai multe despre sistem, confidențialitatea datelor și să testați sistemul la întreprinderea dvs., sunați la +373 79 263 461 Daniela sau accesați feudal.md.

Andrei Demianovici
Andrei Demianovicihttps://feudal.md
Fondator Feudal.md. Expert în domeniul managementului terenurilor și al activelor întreprinderilor agricole

Citește și ›

Advertoriale