‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 17 mai, 2024
17.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleStela Efros: Înlocuim rasa de pui Adler Argintiu cu Sussex. Am făcut importuri semnificative...

Stela Efros: Înlocuim rasa de pui Adler Argintiu cu Sussex. Am făcut importuri semnificative de forme parentale

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Avicol-ISI Farm SRL, administrată de Stela Efros și familia ei, vine în acest sezon cu o noutate frumoasă pentru clienții fideli, dar și pentru cei care își doresc să crească în propria gospodărie o rasă nouă de pui francezi – Sussex.

Avicola, care activează de mai bine de 20 de ani în domeniul creșterii păsărilor, în ultimii ani, a fost axată pe rasa Adler Argintii.

Aceasta este o rasă de păsări care provine din partea de Est și este cunoscută, în mare parte, în țări precum Ucraina, Republica Moldova și mai puțin în România sau alte țări UE. 

Dat fiind faptul că, este o rasă care a fost selectată și crescută în această zonă, de la an la an, nu mai prezenta productivitatea pe care o așteptau consumatorii din țara noastră. Respectiv, Stela Efros a început să cerceteze piața pentru a face schimbul acestei rase. 

Totuși, administratoare și-a propus ca noua rasă de păsări să fie similară la penaj cu Adler Argintiu.

rasa de pui sussex

„Astfel, am identificat rasa Sussex, rasa de păsări asemănătoarea cu Adler Argintii. Știind că mulți dintre producătorii din Moldova, care se ocupă la fel cu creșterea păsărilor importă din Ungaria, am decis să ne orientăm către altă piață, ca să fim diferiți. În acest scop am identificat brandul SASSO din Franța, care din 1950 se ocupă cu selecția păsărilor, având ca obiectiv de bază dezvoltarea sectorului creșterii păsărilor tradiționale, în condiții domestice, protejând diversitatea genetică.

Compania SASSO este exportatoare de forme parentale în mai bine de 50 de țări din lume. Noi suntem primii antreprenori care am adus într-o cantitate semnificativă formele parentale ale acestei rase. Ne-am propus să punem la dispoziția consumatorilor produs de calitate competitiv, cu rezultate pe măsura așteptărilor acestora.

Astfel, oamenii își pot permite să crească păsări de calitate în condiții domestice, bucurându-se de coloristica pe care o au și, cel mai important, să beneficieze de un gust unic și delicios al cărnii și a ouălor. Aici vorbim despre o selecție și o genetică asupra cărora se lucrează pentru a face acest domeniu mai performant” a menționat Stela Efros. 

Pe lângă tipul de păsări Sussex, au importat și păsări color-mix, ele sunt de culoare roșie, porumbac deschis, porumbac închis, gât golaș – este o varietate și în același timp cu potențial de creștere și productivitate a cărnii și ouălor de pasăre mult mai bună decât alte rase.

„Formele parentale ale rasei Sussex au fost importate în luna august 2023 și începând cu luna martie curent, deja facem vânzări direct de la ferme, deoarece, în anul curent, piețele de păsări și animale nu vor funcționa, conform indicațiilor stabilite de ANSA, în legătură cu influența aviară”, a mai adăugat producătoarea. 

‹ adv ›
pui sussex

Doritorii de a cumpăra păsări sunt îndemnați să se deplaseze direct la ferme, iar Stela Efros susține că, acest fapt este unul pozitiv, deoarece este mai sigur pentru producători, fiind exclus contactul cu alte categorii de păsări cu diferite vârste și tipuri de vaccinuri.

„Rasa Sussex, fiind pui proveniți din forme parentale selecționate, au vaccinuri calitative, în plus, pe parcursul a 8 luni au fost crescuți în țară și sunt adaptați la condițiile de la noi”.

Citiți aici despre Rasa de găini Sussex- descriere, avantaje, întreținere.

Totodată, personalul tehnic de la compania din Franța, care a vizitat ferma unde cresc formele parentale a întreprinderii Avicol-ISI Farm SRL, au comunicat că au observat un potențial de creștere foarte bun, datorită cerealelor autohtone care sunt folosite ca hrană pentru păsări. 

„Pentru cumpărători este important ca păsările să fie rezistente, ceea ce garantăm deoarece compania franceză are deja livrări de mai mulți ani în România și Ucraina, astfel se cunoaște specificul zonei. Potențialul de creștere la vârsta de 30-35 de zile este de 700-800 de gr, ceea ce este de fapt un potențial foarte bun, iar prețul pe piața este la fel ca și la celelalte tipuri de rase.

Nu putem impune un preț diferit, chiar dacă avem o rasă franceză, pentru noi este important ca cumpărătorii să fie mulțumiți, iar scopul nostru este să creștem vânzările pentru anii următori. Populația țării noastre trebuie să se convingă că acesta este un produs de calitate și să procure produsul nostru și în următorii ani”. 

‹ adv ›
pui sussex

Administratoarea a specificat că anul 2024 a fost unul specific, în care luna martie a fost caracterizată printr-un timp răcoros, ploios ceea ce a influențat vânzările păsărilor. 

„Oamenii au așteptat să crească temperaturile, astfel că abia la începutul lunii aprilie se simte o creștere a cererilor pentru păsări. Oamenii încep să-și procure păsări pentru gospodării. În anii precedenți, cererea începea la începutul lunii martie.

Chiar dacă a fost nevoie să facem investiții destul de mari, am decis că trebuie să facem o schimbare, pentru că genetic stând cu rasa Adler Argintii nu mai este bine. Omul dacă achită pentru un produs trebuie să fie mulțumit și să obțină atât carne, cât și ouă gustoase”.

Avicol-ISI Farm SRL are în administrare mai multe ferme în diferite localități din țară: satul Step-Soci, raionul Orhei, orășelul Bucovăț, raionul Strășeni, orășelul Durlești, municipiul Chișinău și recent o fermă nouă în satul Sărata Veche, raionul Fălești.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›