Mărimea sprijinului se acordă în proporție de 25% din valoarea investițiilor în tehnică și utilaj agricol convențional, cu 5 puncte procentuale mai mult decât în anii precedenți, La fel și pentru procurarea echipamentului No-Till şi Mini-Till s-a majorat procentajul de acordare a subvențiilor, de la 25% la 30% din cost per unitate. Producătorii agricoli care au procurat tehnică şi utilaj agricol nou fabricat în R. Moldova vor beneficia de sprijin financiar în proporție de 35% din cost (per unitate).
Totodată, reieșind din încrederea producătorilor agricoli în sistemul de achiziționare în rate, inclusiv prin intermediul proiectului 2KR sau Institutul „Mecagro”, începând cu anul acesta a fost reintrodusă posibilitatea subvenționării fiecărei rate achitate la procurare a tehnicii agricole, similar activităților realizate până în anul 2014, inclusiv. Acest lucru va stimula în continuare dezvoltarea și renovarea parcului de mașini și tractoare ale țăranilor.
La fel, posibilitatea achitării în rate cu subvenționare fiecărei rate achitate, este prevăzută și pentru sistemele de irigare, antigrindină, dar și pentru sere, construite/modernizate de producătorii agricoli din raionul Dubăsari, deținători de terenuri amplasate după traseul Rîbnița-Tiraspol, ținând cont de accesul limitat al acestor producători la terenurile respective.
Sectorul zootehnic se va bucura în continuare de atenție din partea statului prin acele subvenții atât la construcția/renovarea fermelor zootehnice de diverse specii de animale, cât și la procurarea animalelor de prăsilă. Mărimea sprijinului în linii generale a rămas neschimbat, decât doar introducerea unor restricții de sume și numărul de animale procurate de un singur fermier maximale admise spre subvenționare, precum și stabilirea unui adaos suplimentar a subvenției la procurarea animalelor de origine autohtonă.
Comentarii