‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 16 iunie, 2024
20.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriTop 20 cei mai mari producători de porumb în sezonul 2016/2017. România coboară un...

Top 20 cei mai mari producători de porumb în sezonul 2016/2017. România coboară un loc

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

România, cel mai mare cultivator de porumb din Uniunea Europeană, are o producție de porumb prognozată la 9,3 milioane de tone în această toamnă. Volumul permite economiei locale să se claseze pe al treisprezecelea loc în topul celor mai mari producători de porumb la nivel mondial, scrie agrofinanciar.ro.

România coboară un loc în în topul celor mai mari producători de porumb față de rezultatul din sezonul 2015/2016 în condițiile în care recoltele competitorilor direcți din top cresc mai repede față de cea locală.

România ocupă a doua cea mai favorabilă poziție în topul celor mai mari producători de porumb la nivel mondial între economiile UE.

Franța este, tradițional, cel mai mare producător de porumb din UE, producția fermierilor din Hexagon fiind cu până la 5 milioane de tone mai mare față de cea locală.

România este în același timp al treilea jucător pe piață porumbului de la Marea Neagră, în spatele Rusiei și Ucrainei.

Rusia și Ucraina vor produce cumulat 40 milioane de porumb în acest sezon, în creștere cu 9,8% față de sezonul trecut.

‹ adv ›

Statele Unite, cel mai mare producător de porumb la nivel mondial, așteaptă o recoltă record în această toamnă. Volumul producției americane este prognozat la 385 milione de tone, în creștere cu 11,5% față de sezonul anterior.

Recolta mondială de porumb a fost prognozată în această lună de USDA la 1,028 miliarde de tone, o creștere de 7,1% fată de sezonul trecut și un nivel de record istoric absolut.

România este între cei mai mari

Topul celor mai mari douazeci de producatori de porumb la nivel mondial in sezonul 2016/2017 si in sezonul precedent (valori exprimate in mil. tone) // Sursa: agrofinanciar.ro
Topul celor mai mari douazeci de producatori de porumb la nivel mondial in sezonul 2016/2017 si in sezonul precedent (valori exprimate in mil. tone) // Sursa: agrofinanciar.ro

Rivalii de la Marea Neagră vor exporta 21,5 milioane de tone de porumb

Rusia și Ucraina, principalii doi rivali agricoli ai României din regiunea Mării Negre, vor exporta împreună 21,5 milioane de tone de porumb în sezonul 2016/2017, în creștere cu 0,7 milioane de tone față de sezonul precedent.

‹ adv ›

Creșterea vine pe fondul disponibilităților mai mari prognozate pentru piața din Ucraina.

Exporturile rusești și ucrainene de porumb sunt de șapte ori mai mari față de cele ale României astfel că prețurile vor fi influențate și de situația din porturile ucrainene sau rusești

Dinamica cererii și oferte din bazinul Mării Negre este un element de influență asupra cotațiilor de pe piața românească în condițiile în care destinațiile de export ale României sunt în mare măsură comune cu cele ale furnizorilor din regiune.

‹ adv ›

1 Comentariu

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›