‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 30 aprilie, 2024
17.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleTop 20 cele mai tari startup-uri prezentate în cadrul Fruit Logistica 2020

Top 20 cele mai tari startup-uri prezentate în cadrul Fruit Logistica 2020

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

3 200 de expozanți și circa 78 de mii de vizitatori participă în fiecare an la expoziția Fruit Logistica pentru a-și realiza întregul potențial de afaceri. La această ediție, 16 companii producătoare și exportatoare de fructe din Republica Moldova au participat la eveniment.

În fiecare an, în cadrul expoziției sunt prezentate cele mai importante startup-uri din sector. Top-ul Fruit Logistica pentru anul 2020 include dezvoltări unice ce vor facilita esențial activitatea agricolă de viitor:

  1. Agranimo – startup-ul generează informații despre microclimat pentru a crește predictibilitatea și eficiența producției și a lanțului de aprovizionare cu fructe și legume. Dezvoltatorii au creat o bază de date eficientă pentru reducerea consumului de apă și îngrășăminte, estimarea riscurilor de infestare cu boli și producția de referință. Agranimo folosește indicatori din genetică și fiziologie a plantelor pentru a oferi algoritmi unici de prognoză a recoltei și pentru a conecta ferma la lanțul de aprovizionare.
  2. DiMuto – rezolvă provocările lanțurilor de aprovizionare globală datorită platformei 360 Trade Solutions. Aceasta oferă posibilitatea de a urmări trasabilitatea produselor proaspete și nu doar. Datorită datelor privind transparența lanțului de aprovizionare, DiMuto asigură actorii agroalimentari mici și mijlocii cu soluții eficiente din punct de vedere al costurilor – finanțarea comerțului, accesul la noi piețe, comercializarea produselor și analiza datelor pentru a face față comerțului global.
  3. Evja – primul sistem de asistență bazat pe senzori, modele agronomice predictive și inteligență artificială. Ajută producătorii să ia cele mai bune decizii pentru a obține un randament mai sănătos, mai înalt, cu un impact minim asupra mediului. Funcționează în câmp deschis, sere și ferme verticale și este proiectat pentru munca grea. Wireless, funcțional datorită energiei solare, 100% rezistent la apă și fără părți detașabile.
  4. Fresh Agriculture Technologies – a dezvoltat MapMyApple, o aplicație mobilă care ajută producătorii mici și mijlocii să atingă noi niveluri de performanță, oferind planuri și tehnologii de producere, recunoașterea și combaterea dăunătorilor și bolilor.
  5. FruitSpec – folosind tehnologia patentată a senzorilor multispectrali și tehnologia viziunii computerizate, FruitSpec oferă un raport foarte exact privind randamentul fructelor, de la stadiul de formare, cu șase luni înainte de recoltare, când se iau decizii critice pentru optimizarea agronomiei, logistică și comercializare.
  6. Gearbox – cea mai recentă inovație este GearSense: monitorizarea în timp real a culturilor cu ajutorul AI. Prin automatizarea monitorizării și analizei plantelor și fructelor în creștere cu senzori și camere inteligente, este posibil să apreciați zilnic creșterea, dezvoltarea și calitatea fructelor. Tehnologia ajută la optimizarea procesului de cultivare și la îmbunătățirea calității.
  7. LettUs Grow – folosind o tehnologie aeroponică patentată, ce asigură creșterea plantelor cu 70% mai repede decât hidroponica (metoda actuală folosită în fermele interioare și verticale), nu au nevoie de pesticide și reduc consumul de apă și îngrășăminte cu 95% în comparație cu cultivarea în câmp.
  8. PATS – automatizează controlul insectelor în horticultură. Soluția nu doar monitorizează, ci și elimină insectele dăunătoare care zboară în aer, cu ajutorul dronelor. Acest lucru împiedică răspândirea dăunătorilor în toată sera și reduce daunele și pierderile de recoltă într-un mod durabil, fără utilizarea insecticidelor. Serviciul oferit de PATS este axat pe scutirea producătorului de operațiunile repetate și consumatoare de timp implicate în protecția culturilor.
  9. Pixofarm – este o aplicație mobilă care ajută producătorii de mere să-și optimizeze recolta. Obținând informații precise și în timp real despre creșterea fructelor și prognozele privind producția, producătorii dețin controlul asupra livezilor și își pot gestiona resursele mai eficient, reduc incertitudinea și iau măsuri pentru a optimiza rezultatele. Tot ce trebuie să facă fermierul, este să meargă în câmp o dată pe săptămână și să facă poze unui anumit număr de mere folosind telefonul mobil și stickere.
  10. Polariks – a dezvoltat VitoScanner, un senzor hiperspectral pentru tractoare. Folosind Machine Learning și Deep Learning, acestea permit fermierilor să colecteze informații individuale despre plante pentru a-i sprijini în luarea deciziilor lor zilnice, ajuta să reducă substanțele chimice și optimiza calitatea recoltelor.
  11. Revotree – dezvoltă trei produse IoT (probe de sol, stații meteo, supape inteligente) și o platformă software pentru monitorizarea solului, gestionarea operațiunilor pe teren, exportul rapoartelor lunare și automatizarea irigării bazându-se pe algoritmii AI.
  12. Soil Scout – permite optimizarea consumului de apă și energie aferente utilizării terenurilor. Soil Scout oferă singurii senzori wireless capabili să transmită date privind umiditatea, temperatura și salinitatea în performanțe aproape în afara timpului de până la 2 metri, timp de până la 20 de ani, fără întreținere. Soluția oferă o prezentare detaliată a terenului, permițându-le clienților să extindă agricultura de precizie făcând față la toate provocările privind utilizarea terenului, agricultura inteligentă, controlul sistemelor de irigare.
  13. Stable – platforma de gestionare a riscurilor privind prețul permite întreprinderilor agroalimentare să gestioneze eficient influența prețurilor volatile ale mărfurilor prin contracte de asigurări parametrice legate de peste 3 mii de indicatori globali.
  14. StixFresh – compania a dezvoltat un autocolant sigur pentru alimente care poate prelungi termenul de valabilitate a fructelor proaspete cu până la două săptămâni, prin aplicarea autocolantului pe fructe. Scopul companiei este de a deveni un lider global în dezvoltarea și comercializarea tehnologiilor inovatoare, care vor reduce semnificativ risipa de alimente prin metode naturale și sigure.
  15. Strella Biotech – combină tehnologii performante pentru a măsura și prognoza direct gradul de maturitate a fructelor la diverse etape ale lanțului de aprovizionare în timp real. Prin prezicerea anticipată a gradului de maturitate a fructelor (uneori luni), ambalatorii, distribuitorii și comercianții sunt capabili să-și optimizeze mai bine activitatea.
  16. The Equal Food Company – dezvoltă o platformă pentru fermieri și cumpărători pentru a reutiliza surplusurile de fructe sau produsele ce nu corespund calității. Fermierii sunt capabili să obțină venituri suplimentare, în timp ce cumpărătorii pot accesa produse de calitatea a II-a în timp real, ceea ce face aprovizionarea mai durabilă și obține un impact pozitiv de 20% -40% economii de costuri.
  17. Tridge – scopul proiectului este de a reduce asimetria informațiilor privind tranzacțiile agricole transfrontaliere. Combinația de date inteligente și rețeaua umană creează sistemul de încredere B2B la care cumpărătorii și furnizorii se pot conecta ușor. Totodată, Tridge colectează și structurează informațiile comerciale difuzate: prețul, cantitatea exportată și date despre producție, combinându-le cu informațiile lor privind tendințele pieței, importatorii și exportatorii pentru a ajuta utilizatorii să ia o decizie corectă.
  18. Tsenso GmbH – digitalizează lanțul de aprovizionare cu alimente și oferă analize sigure și actualizate pentru industrie și consumatori. Soluția face ca lanțul de aprovizionare cu alimente să fie transparent pentru producători și comercianți și oferă analize inteligente privind perioada de valabilitate.
    Datele curente cu cele înregistrate anterior asigură fluxul de informații sigure, minimizează riscurile pentru siguranța alimentară, risipa și face vizibilă pentru consumatori calitatea și prospețimea produsului. 
  19. FRESCO,  Vertigo Technologies – tehnică de detectare care permite studierea proprietăților interne ale fructelor proaspete fără a le trauma, cu un randament sporit și cu o precizie ridicată. Este utilizată tehnologia bazată pe microunde, cu o putere de penetrare mult mai înaltă decât metodele convenționale cu infraroșu. Performanțele îmbunătățite vor permite creșterea calității produsului pentru utilizatorul final, evitând, în același timp, pierderile mari de produse proaspete din lanț provocate de un control de calitate ineficient.
  20. Yarok Instaback – permite detectarea rapidă a bacteriilor periculoase (E.coli, Listeria, Salmonella etc.) în produse agroalimentare. Astăzi, rezultatele testelor vin numai după ce produsele sunt comercializate, ceea ce poate duce la dezvoltarea în masă a bacteriilor și infestări grave ( focarele de E.Coli din 2018 au provocat o scădere a pieței salatei americane cu 40%). Kit-ul dezvoltat de Yarok oferă rezultate precise în 45 de minute în loc de câteva zile.
‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›