Proiectele implementate de Uniunea Europeană în sprijinul localităților rurale au fost prezentate în data de 10 noiembrie 2021, în cadrul unui eveniment de totalizare a campaniei de informare „UE pentru Moldova Rurală”.
Cu genericul „Moldova rurală INSPIRĂ: Rezultate și bune practici”, evenimentul a reprezentat un dialog interactiv privind schimbările realizate în zonele rurale cu suportul UE, impresiile beneficiarilor și mesajele locuitorilor din cele 16 comunități vizitate în cadrul campaniei.
Potivit șefului adjunct al secției Cooperare în cadrul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Gintautas Baranauskas, zonele rurale din Republica Moldova se confruntă cu provocări în ceea ce privește dezvoltarea și crearea locurilor de muncă, iar infrastructura deficitară și serviciile publice se numără printre principalele constrângeri.
Pentru a contribui la îmbunătățirea acestor aspecte, Uniunea Europeană și Statele Membre oferă suport pentru dezvoltarea acestui sector de mai mulți ani.
Pentru dezvoltarea zonelor rurale, Uniunea Europeană oferă sprijin și sectorului întrepriderilor mici și mijlocii, prin intermediul diferitor programe, proiecte de finanțare, mentorat etc.
În transmisiune directă, localnici, antreprenori și beneficiari ai asistenței financiare a UE din comuna Calfa, raionul Anenii Noi, cea de-a 16-a localitate vizitată în cadrul campaniei, au discutat despre îmbunătățirile care s-au adus în localitatea lor.
„UE pentru Moldova rurală” este o campanie de informare care reflectă oportunitățile și transformările din zonele rurale, realizate cu suportul oferit de Uniunea Europeană și Statele Membre.
În cadrul acesteia, au fost efectuate un șir de vizite în 16 localități din Republica Moldova, unde au fost reiterate perspectivele și modul în care Uniunea Europeană susține îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din spațiul rural.
Comentarii