‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 24 iunie, 2024
21.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUE va oferi 140 de milioane de euro Republicii Moldova și altor țări din...

UE va oferi 140 de milioane de euro Republicii Moldova și altor țări din Parteneriatul Estic

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Comisia Europeană a realocat 140 milioane de euro pentru cele mai stringente necesități ale țărilor din Parteneriatul Estic, printre care se numără și Republica Moldova, transmite agenția Moldpres.

Potrivit unui comunicat, Comisia Europeană va redirecționa și utiliza instrumentele existente în valoare de până la 700 milioane de euro pentru a contribui la atenuarea impactului socio-economic al crizei provocate de coronavirus.

„Acestea sunt perioade foarte dificile nu numai pentru UE, dar și pentru țările partenere. Facem tot posibilul pentru a atenua impactul epidemiei de coronavirus asupra vieții umane și existenței. Răspundem atât nevoilor imediate ale sistemului sănătății, cât și nevoilor pe termen mai lung pentru cele mai vulnerabile grupuri din societate și întreprinderile mici și mijlocii, care sunt coloana vertebrală a economiilor în cele șase țări”, a opinat Comisarul pentru Vecinătate și Negocieri privind Extinderea, Olivér Várhelyi.

Comisia a anunțat că lucrează îndeaproape cu instituții financiare internaționale și instituțiile de finanțare relevante din statele membre ale UE și va lansa un nou program de sprijin de 100 milioane de euro pentru a ajuta ÎMM-urile, inclusiv persoanele care desfășoară o activitate independentă să acceseze cu ușurință credite și să-și stimuleze afacerile după criză.

În plus, în criza actuală, UE și-a mobilizat principalul său instrument de reducere a riscurilor, Fondul European pentru Dezvoltare Durabilă, în valoare de 1,55 miliarde de euro, iar 500 de milioane vor fi puse la dispoziție pentru țările din vecinătatea UE.

Acest lucru va oferi rapid lichiditate acestor țări, inclusiv prin intermediul capitalului circulant, al finanțării comerțului sau al moratoriilor privind deservirea datoriilor. Acest sprijin este adițional la sprijinul continuu de asistență macro-financiară pentru parteneri, inclusiv Georgia, Moldova și Ucraina.

FOTO: moldpres.md; imagine simbol.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›