sâmbătă, 27 aprilie, 2024
5.5 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeVIDEO. Antreprenorul Andrei Dermenji și o suprafață impunătoare de culturi legumicole în satul Negureni

VIDEO. Antreprenorul Andrei Dermenji și o suprafață impunătoare de culturi legumicole în satul Negureni

Recomandate

Astăzi, continuăm campania „#FinComBusiness – preţuim oameni, încurajăm afaceri!” și vi-l prezentăm pe Andrei Dermenji, clientul FinComBank și noul erou al campaniei, care de 12 ani practică legumicultura în s. Negureni, raionul Telenești.

Vă invităm să urmăriți reportajul video, unde veți afla mai multe detalii despre cheia succesului unei afaceri profitabile pe termen lung, prin ce etape a trecut antreprenorul până a-și lansa propria afacere, ce culturi sunt crescute pe cele 50 de hectare de teren agricol și  cât de mult contează sprijinul familiei în lansarea unui business în legumicultură.

Afacerile în agricultură sunt profitabile pe termen lung, mai ales dacă ai în posesie un teren agricol. De acest lucru a ținut cont și Andrei Dermenji, care, acum, se poate mândri cu o suprafață impunătoare de culturi legumicole, printre care: ceapă, ardei, vinete, roșii, gogoșari, varză și morcov. Terenul este îngrijit de cei 25 de angajați, care fac munca de antreprenor mai ușoară.

Ca să începi o afacere, cel mai bine este să capeți înainte de toate cunoștințe în domeniu. Astfel, antreprenorul a obținut studii în horticultură, finalizând facultatea în 1995.

Ulterior, a activat în calitate de agronom de protecție a plantelor într-o gospodărie țărănească, iar după ce a obținut mai multă experiență, a decis să-ți deschidă propria afacere.

De-a lungul anilor a obținut mai multe succese cu care se mândrește acum, însă, cum orice afacere presupune nu doar rezultate, dar și eșecuri, a trecut mai ușor peste acestea având  sprijinul celor apropiați, pentru că la acest capitol familia joacă un rol important.

Dacă nu era sprijinul familiei, eu cred că nu ajungeam unde am ajuns,” ne-a relatat Andrei Dermenji.

Pentru cei interesați să investească în agricultură, antreprenorul are o sugestie testată în timp: 

„Sfatul meu este ca atunci când omul vrea să lanseze o afacere, trebuie să analizeze bine domeniul, astfel încât să fie sigur că știe cu ce provocări urmează să se confrunte și cum să le gestioneze”.

Iar dacă sunteți în căutarea legumelor numai bune de o salată sau alte bunătăți, puteți apela la familia Dermenji din satul Negureni, raionul Telenești, care vă așteaptă cu drag!

Vă invităm să urmăriți campania „#FinComBusiness – preţuim oameni, încurajăm afaceri!” şi poveștile de succes ale antreprenorilor pe pagina #FinComBusiness!

Urmărește pagina fincombusiness pe Facebook – o platformă destinată mediului de afaceri din țară și fii la curent cu: ultimele noutăți despre produsele şi serviciile Băncii create pentru afaceri, life hacks, sfaturi şi business case-uri; promoții şi oferte speciale; interviuri cu experții; afaceri de succes şi poveștile antreprenorilor din Moldova precum şi multe altele.

FinComBank
FinComBank
FinComBank oferă finanțare agricultorilor atât din resurse proprii, care poate fi subvenționată, cât și din Resurse speciale, cum ar fi: RISP, IFAD, PAC, Filiere du Vin, KfW.

Citește și ›

Advertoriale