AgriCOOL: Republica Moldova este o țară agrară, iar economia este bazată pe agricultură, astfel pentru a se dezvolta orice țară are nevoie de o economie durabilă.
Totodată, nu putem avea o economie durabilă dacă nu dispunem de specialiști care să activeze în ramurile strategice, respectiv avem o necesitate acută de specialiști calificați, în mod prioritar în agricultură.
La moment, ne confruntăm cu o lipsă de oameni cu studii, gata să se implice și să dezvolte acest sector.
‹ adv ›
Aceste subiecte, dar și altele au fost discutate la primul webinar organizat de Agrobiznes în parteneriat cu USAID Agricultura Performantă în Moldova (APM) în cadrul platformei AgriCOOL, lansată acum un an și care s-a dovedit interesantă pentru tinerii din Moldova pasionați de agricultură.
Tinerii de astăzi au foarte multe oportunități și ar trebui să le utilizeze la maxim, cu atât mai mult cu cât există o cerere neacoperită pe piața muncii.
Ion Rîbințev, profesor universitar, participant AgriCOOL:
Fapt confirmat și de Ion Rîbințev, profesor universitar, doctor în științe agricol, care a menționat că în ultima perioadă sistemul educațional din Moldova suferă schimbări, deoarece se implementează standarde europene.
Eugeniu Gudumac, doctor în agricultură, participant AgriCOOL:
Și Eugeniu Gudumac, doctor în agricultură, specialitatea Pomicultură, fondatorul unei companii agricole a recunoscut că activează în acest domeniu datorită profesorilor care dispun de cunoștințe enorme în domeniul de producere și nu doar.
Petru Danilov, fost student al facultății de Horticultură:
Petru Danilov, fost student al facultății de Horticultură, în prezent angajat în calitate de agronom, a spus că pornind de la faptul că țara noastră este una agrară și părinții la fel fiind agricultori, desigur că alegerea lui nu a putut să fie alta decât o specialitate agricolă.
Eudochia Goncear, absolventă:
Eudochia Goncear, a absolvit universitatea în anul 2020, dar deja este angajată într-o companie din țară, a specificat că atunci când a venit timpul să-și aleagă o facultate, părinții au îndemnat-o să urmeze o specialitate care o va ajuta să-și găsească ușor și un loc de muncă.
Dacă studiezi o specialitate agricolă sau ai o experiență care ar putea fi utilă și contribui la dezvoltarea tinerilor specialiști în agricultură participă în cadrul Academiei AgTech – împreună creăm valoare!
Acest webinar a fost realizat cu suportul proiectului Agricultura Performantă în Moldova, finanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA.
Comentarii