Despre programul PARE 1+1 se vorbește de mai mult timp, prin intermediul diferitor articole au fost prezentate condițiile de accesare, dar și istoriile celor care au reușit să dezvolte afaceri.
Cu toate acestea, migranții și nu doar, rămân cu anumite neclarități, iată de ce în cadrul webinarului AgriCOOL, am invitat reprezentantul ODIMM ca să răspundă la întrebările potențialilor beneficiari.
La webinar s-au conectat mai multe persoane interesate de posibilitățile pe care le oferă programul, dar și un beneficiar care a povestit despre afacerea pe care a fondat-o cu suportul financiar primit de la ODIMM.
Olesea Frunză, șef Direcția finanțare pentru start up, a menționat că ODIMM dezvoltă mai multe programe de suport pentru afaceri, inclusiv pentru antreprenori, cei care doresc să inițieze sau să dezvolte o afacere.
Alte detalii despre program vedeți în video de mai jos.
58% din contractele de finanțare semnate în cadrul programului PARE 1+1 sunt pentru afaceri în domeniul agricol.
Olesea Frunză a mai adăugat că antreprenorii au dreptul să beneficieze de toate programele și proiectele de suport atât din cadrul ODIMM, cât și cele existente în țară, cu condiția că se respectă limitele impuse de cei care oferă suport financiar și legea de minimis, care prevede că pe parcursul a 3 ani nu se poate beneficia de mai mult de 2 mln de lei grant din partea statului.
Vasile Niculiță este unul dintre antreprenorii care cu suportul oferit a dezvoltat o afacere care se ocupă cu creșterea legumelor.
Participanții la webinar au adresat întrebări legate de modul de depunere a dosarelor, sume disponibile și domenii în care se pot iniția afaceri.
Comentarii