vineri, 28 iunie, 2024
31.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeZiua Câmpului ADAMA - eficiența tehnologiei Asorbital® și tradiția calității la 10 ani de...

Ziua Câmpului ADAMA – eficiența tehnologiei Asorbital® și tradiția calității la 10 ani de activitate

Recomandate

Tradiționalul eveniment organizat de compania ADAMA, s-a aflat anul acesta sub semnul „Inovației și al Tradiției” și a adunat peste 200 de persoane, atât fermieri cât și reprezentanți ai echipelor de distribuție, în gospodăria SRL Agro-Papuros din satul Mărăndeni, raionul Fălești. 

Anul 2024 este unul aniversar pentru ADAMA și cu această ocazie compania a ținut să prezinte nu doar produsele, care deja au câștigat încrederea fermierilor, dar și gama nouă din tehnologia Asorbital®. 

Specialiștii companiei au explicat schemele de protecție pentru culturile de grâu, porumb, floarea-soarelui și rapiță, iar agricultorii au putut să vadă direct în câmp rezultatele pe care le oferă produsele noi incluse în portofoliul ADAMA. 

Gabriela Vila, Director General ADAMA România și Republica Moldova:

„Suntem deja la cea de-a doua întâlnire din acest an și dacă în luna ianuarie vă povesteam despre noul nostru portofoliul de produse, astăzi vedem care este efectul lor în câmp la cele patru culturi: grâu, rapiță, porumb și floarea-soarelui. Anul curent, este un an aniversar pentru ADAMA, împlinim 10 ani. De 10 ani suntem purtători ai acestui brand și suntem mândri că facem parte din cel mai mare grup din agribusiness, grupul  Syngenta, cu o prezență globală și un portofoliu de produse care răspund tuturor nevoilor din câmp, pentru toate culturile.

Evenimentul de la Mărăndeni a avut motto-ul „Inovație sau Tradiție” iar noi le oferim pe ambele. Avem un portofoliu tradițional, care a demonstrat, de-a lungul timpului, rezultate foarte bune, dar la an aniversar venim și cu un portofoliu inovator și nou, care are la bază tehnologia Asorbital®”, a menționat Gabriela Vila, Director General ADAMA România și Republica Moldova.

Sergiu Panuța, Director Comercial și Tehnic ADAMA pentru Republica Moldova, a specificat că inovația și tradiția sunt doi termeni care doar aparent sunt în contradicție, iar fermierii nu trebuie să aleagă între aceștia, pentru că au maturitatea de a alege produsul potrivit, cel care este eficient și le aduce recolte protejate și producții ridicate.

Adrian Cosor, Director de Marketing ADAMA:

adrian cosor adama

„Încă la conferința pe care am organizat-o la începutul acestui an, am anunțat că urmează să omologăm un portofoliu nou de produse, pentru cultura de cereale păioase, dar și pentru cultura de rapiță, o parte dintre ele cu utilizare la floarea-soarelui.

Evenimentul organizat în câmp este tocmai pentru a vedea cum au funcționat în condițiile anului acesta produsele noastre noi și portofoliul viitor. Deci, fermierii au putut vedea cum a lucrat produsul Maxentis, fiind o combinație de două substanțe active noi (protioconazol și azoxistrobin). Acest produs poate fi utilizat atât la cerealele păioase, cât și la rapiță. Îl recomandăm să fie aplicat la cel de-al doilea tratament (T2), la apariția frunzelor stindard, în cazul cerealelor păioase, iar la rapiță la începutul înfloritului, când se scutură primele flori, atunci este momentul optim.

Totodată, am observat că nu este nici urmă de Sclerotinia în cultura de rapiță, avem etajul superior de frunze protejat de boli în cultura de grâu, ceea ce înseamnă că produsul nostru a funcționat perfect în condițiile anului acesta. La fel, am efectuat un tratament (T3) cu produsul Maganic, în cultura de cereale păioase, un produs pe care noi îl recomandăm la începutul înfloritului pentru controlul fuzariozei spicelor.

maxentis fungicid grau rapita

De asemenea, există un al treilea produs pe care îl recomandăm – Soratel pe bază de proticonazol, atât la cereale păioase, cât și la rapiță. Toate produsele despre care am vorbit au o formulare inovativă, este o rețetă patentată de compania Adama, care ne aduce pe lângă o acoperire foarte bună a foliajului la momentul tratamentului și o penetrare rapidă în plantă, dar și un efect mai rapid față de toți ceilalți competitori. Produsele ADAMA cu formularea Asorbital® aduc automat un plus de eficacitate, în medie cu 10% mai bun, decât produsele asemănătoare ca și compoziție chimică”, a remarcat Adrian Cosor, Director de Marketing ADAMA. 

fungicid rapita

Dan Maftei, Director Tehnic și Dezvoltare ADAMA România și Republica Moldova, a amintit că fungicidul Maxentis, din tehnologia nouă Asorbital®, ajută produsul să pătrundă în plantă mai ușor și să circule mai bine.

Dan Maftei, Director Tehnic și Dezvoltare ADAMA România și Republica Moldova:

„Fiecare an este din ce în ce mai dificil, au fost precipitații multe și bune în aprilie, ceea ce ne-a salvat un pic, dar, din păcate, în luna mai am avut doar 3 mm. Cu toate acestea, culturile care au fost tratate cu produse de la ADAMA sunt curate, atât de boli, cât și de buruieni și dăunători. Amintesc aici despre produsul Maganic, omologat la cereale, care a fost folosit în T3, iar cultura este perfect curată de patogenul Fusarium.
În cazul fungicidelor, ideal este ca un produs ce conține azoxistrobin să fie aplicat la T2, pentru că menține cultura verde o perioadă mai lungă de timp. Maganic, care are prothioconazol și difenoconazol este ideal pentru Fusarium și poate fi aplicat la T3.

La porumb, aplicarea erbicidului Concordia (florasulam plus 2,4 D) ne-a permis să avem un control al buruienilor dicotiledonate anuale și perene. Erbicidul Concordia, pentru porumb, se aplică la 4 frunze ale porumbului și la temperaturi nu mai mici de 8 grade C”. 

Gazda evenimentului, Mihail Goncearenco, director SRL Agro-Papuros a spus că aplică un spectru larg de produse din portofoliul ADAMA, iar colaborarea pe care o are de mai bine de 5 ani este una bazată pe încredere. 

„Împreună organizăm loturi demonstrativ, unde experimentăm produsele noi și specialiștii aplică scheme de protecție ce arată rezultate bune. La rândul nostru, aplicăm produsele și pe terenurile care nu sunt parte a loturilor demonstrative, respectăm cu strictețe recomandările specialiștilor.

Suntem bucuroși că prin intermediul gospodăriei noastre putem interacționa, comunica și cu colegii din alte regiuni ale țării. Chiar dacă avem un an specific, cu condiții climatice complicate, totuși, bucură ochii ceea ce avem în câmpuri. Având aceste dificultăți ne salvează faptul că produsele de la ADAMA sunt de calitate și reușesc să ofere rezultate bune. Nu mai puțin important este, pentru noi agricultorii, și faptul că aceste produse sunt la un preț avantajos”.

Viorel Baeșu, directorul SRL Danistas-Plant, din raionul Briceni a explicat că, evenimentele organizate de ADAMA sunt foarte necesare și utile. 

„Astăzi am văzut multe inovații, ceea de ce este nevoie în agricultura modernă, am văzut soluții pe care aplicându-le putem obține recolte peste așteptări. De mai mulți ani colaborăm cu compania ADAMA, aplicăm produsele fitosanitare pe care le au în portofoliu și pot spune că, sunt produse de calitate, care răspund la necesitățile pe care le au culturile.

Utilizăm un spectru larg, pornind de la erbicide, fungicide și insecticide, care fac față provocărilor pe care le avem în câmp. Ziua Câmpului este un eveniment util, pentru că aici specialiștii ne vorbesc despre fiecare produs în parte, ne ajută să elaborăm scheme de protecție eficiente pentru a obține și rezultate pe potrivă. ADAMA este un brand, iar produsele de la ei răspund cu succes la toate problemele din câmp”.

Gheorghe Panfil, administratorul Agro-Panfil din satul Plop, raionul Dondușeni, care are în gestiune o suprafață de 2000 de ha, a subliniat că evenimentele organizate de ADAMA le oferă posibilitatea de a discuta, de a vedea rezultatele obținute în urma aplicării noilor produse. 

„În permanență avem necesitatea de a studia, de a învăța. Lucrez cu produsele de la ADAMA de mai mulți ani și am observat că  au o eficiență înaltă. Nu pot să nu menționez produsul Mavrik, care ne scapă de gândacul păros, dar, totodată, are un efect de protejare a entomofaunei utile și, mai ales, a insectelor polenizatoare (albine, bondari) fiind total inofensiv. Mai sunt și erbicide, fungicide pe care le aplicăm practic la toate culturile pe care le avem – cereale, floarea-soarelui, porumb, rapiță. Sunt produse calitative la un preț avantajos”.

Tatiana Caraman
Tatiana Caraman
Staff Editor

Citește și ›

Advertoriale