‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 26 aprilie, 2024
10.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriTiraspolul introduce taxe speciale pentru produsele lactate din Moldova și Ucraina

Tiraspolul introduce taxe speciale pentru produsele lactate din Moldova și Ucraina

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Guvernul Transnistriei a adoptat o rezoluție cu privire la introducerea de taxe speciale pentru produsele lactate din Republica Moldova și Ucraina, informează Ria Novosti, citată de Agrobiznes.

Inițiatorul acestei decizii, pretinsul vice-ministru al dezvoltării economice din regiune, Dmitri Boltrușko, a explicat necesitatea introducerii taxelor prin situația critică a industriei.

Potrivit acestuia, în urma devalorizării hrivnei ucrainene și a leului moldovenesc, prețul produselor lactate importate în Transnistria a scăzut mult, ce a cauzat produsele locale să devenină necompetitive.

„Dacă nu vom întreprinde careva măsuri, producătorii autohtoni nu vor putea să se dezvolte, prin urmare, circa 20 de mii de oameni ar putea rămâne fără locuri de muncă. Într-un un an – un an și jumătate riscăm să ajungem într-o situație când va fi necesar să asigurăm importul a 100% de produse lactate. Dar deja la prețuri mai mari, deoarece inflația va atinge nivelul devalorizării”, a spus Boltrușko.

Această deciziue a guvernului nistrean de a impune taxe speciale pentru produsele lactate are scopul de a egala prețurile produselor importate și autohtone. Produsele locale sunt mai scumpe cu 10-25%.

De asemenea, este planificată introdcerea unor taxe pentru apa mineral și cea dulce, dar și pentru unele produse de patisserie.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›