‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 26 aprilie, 2024
12.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAIPA și MAIA pregătesc proiectul regulamentului de subvenționare pentru 2015

AIPA și MAIA pregătesc proiectul regulamentului de subvenționare pentru 2015

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

La AIPA a avut loc ieri 19, ianuarie, ședința de lucru privind proiectul de regulament cu privire la repartizarea mijloacelor fondului de subvenționare  a producătorilor agricoli pentru anul 2015.

Discuțiile s-au axat pe marginea repartizării mai eficiente a fondului de subvenționare pentru anul 2015 și stabilirii coeficientului  reieșind din deficiențele întâmpinate pe parcursul anilor anteriori de subvenționare. De asemenea, funcționarii au sugerat ca noile propuneri să fie elaborate în baza  priorităților și a distincțiilor făcute dintre producătorii agricoli și a agenților economici, ceea ce va facilita subvenționare agricultorilor în prim plan.  Totodată, au fost discutate detalii privind modul de repartizare a subvențiilor pe măsuri, aspecte importante privind subvenționarea zootehniei, pomiculturii, legumiculturii, procurării tehnicii agricole şi altele.

În scopul evitării experienței anilor precedenți în care au existat decalaje de cca 15% iar în 2014 fiind înregistrat un deficit de cca 250 mil. lei s-a optat ferm pentru trasarea unor repere clare, care să asigure o eficiență mai sporită a procesului de subvenționare. Astfel, s-a convenit ca spre finele săptămânii toți șefii subdiviziunilor ministerului vor efectua o analiză amplă a situației din domeniile aferente care urmează a fi prezentată la o nouă rundă de discuții pentru a finaliza proiectul regulamentului cu privire la repartizarea mijloacelor fondului de subvenționare  a producătorilor agricoli pentru anul 2015.

Amintim că, în anul 2014, Fondul de subvenționare a producătorilor agricoli, a constituit 564,7 mil. lei dintre care 110 700,0 mii lei din contul grantului acordat de Comisia Europeană (scheme de grant ENPARD) fiind depuse  5200 cereri în sumă de 880 mil. lei

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›