‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 24 aprilie, 2024
10 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAfaceriFOTO. Ferma cu cele mai impresionante animale de la expoziția FARMER 2017

FOTO. Ferma cu cele mai impresionante animale de la expoziția FARMER 2017

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Complexul Agro-Turistic „Zooclub” nu ratează nicio ediție a expoziției FARMER. Aceștia au expus, în cadrul evenimentului, doar 5% din animalele și păsările pe care le cresc la fermă. Diversitatea lor stârnește interesul tuturor.

„Lumea e curioasă și impresionată de ceea ce văd, pentru că e ceva deosebit. Populația rurală e interesată mai mult de găinile mari sau gâștile crescute special pentru „foie gras”, adică se axează mai mult pe productivitate. Cei de la orașe aleg păsările decorative. Fiecare găsește ceva petru sufletul său”, ne-a spus administratoarea complexului, Diana Rotaru.

Vedetele expoziției au fost găina-gâscă cu ciocul verde și alpaca. Găina-gâscă, adusă din Australia, este o pasăre decorativă. Sunetul ei este unul specific, similar celui de porc.

„Sunt destul de scumpe de aceea nu prea le cumpără lumea, dar sunt și destul de agresive”, a menționat administratoarea.

Alpaca, la fel nu este un animal specific pentru Republica Moldova. Este crescut pentru lână, aceasta fiind foarte prețioasă: de 7 ori mai călduroasă decât lâna de oaie și nu provoacă alergie.

‹ adv ›

„Dacă la noi alpaca poate fi întâlnită doar la grădina zoologică, în America de Sud sunt crescute ca oile în turme”, a adăugat Diana.

Ferma crește și struți. Transportarea lor la expoziție este dificilă, întrucât cântăresc 50 de kg și au peste 3 m. Ouăle de struț sunt foarte întrebate, acestea nici nu ajung să fie expuse la vitrină.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›