‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
12.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRezerve optimiste pentru majoritatea produselor alimentare

Rezerve optimiste pentru majoritatea produselor alimentare

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Raportul Perspective în Alimentație oferă previziuni noi privind pieţele principalelor grupe de produse alimentare. Acestea par a fi bine aprovizionate la nivel global, chiar dacă pot exista divergențe regionale sau naționale.

Prețurile internaționale pentru grâu ar trebui să rămână stabile, în special în prima jumătate a sezonului, în timp ce producția record de cereale grosiere va păstra o concurență intensă printre principalii exportatori. Consumul de orez este, de asemenea, previzibil să rămână consistent, deși rezervele ar putea scădea, pe măsură ce unii exportatori își reduc stocurile publice.

Producția de semințe oleaginoase la nivel mondial este de așteptat să atingă un nivel record în anul 2016/17, în principal din cauza nivelurilor mari de randament la soia, permițând reînnoirea stocurilor globale. Primele date indică o piață bine aprovizionată inclusiv în 2017/18, care va contribui la determinarea prețurilor.

Potrivit raportului, creșterea producției mondiale de carne va stagna pentru al treilea an consecutiv, în principal datorită declinului anticipat al Chinei, care va crește importurile din Statele Unite și Brazilia.

Între timp, producția mondială de lapte este de așteptat să crească cu 1,4% în 2017, fiind condusă de o expansiune rapidă în India.

Raportul Perspective în Alimentație oferă, de asemenea, o analiză a impactului pe care l-ar fi  avut lichiditățile asupra creșterii şi scăderii prețurilor la materiile prime în ultimii 20 de ani. Potrivit analizei, condițiile de creditare globale influențează prețurile de referință la porumb, soia și grâu.

‹ adv ›

Ultimul Raport privind oferta şi cererea de cereale al FAO, lansat joi, 8 iunie, a anticipat o scădere de 2,2% a producției mondiale de grâu față de anul trecut, aproape compensată de o creștere de 1,4% a producției globale de porumb, condusă de America de Sud și Africa de Sud, cu o creștere de 0,7% a producției mondiale de orez.

În timp ce producția globală de cereale este acum estimată să scadă cu 0,5%, până la 2 594 milioane de tone, FAO în previziunile sale pentru luna mai prezintă o scădere în utilizarea globală a cerealelor la 2 584 milioane de tone.

Deoarece cererea este estimată să scadă mai jos de nivelul producției, stocurile de cereale se vor menţine la 703 milioane de tone la sfârșitul sezoanelor din 2018, în creștere marginală față de nivelul record preconizat pentru acest an.

‹ adv ›

Previziunile referitoare la stocuri reflectă mișcări substanțiale în China – care își reduce stocurile de cereale grosiere în timp ce adaugă la rezervele sale de grâu și orez – dar imaginea generală este una predominată de reserve masive.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›