marți, 24 decembrie, 2024
6.6 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeAntreprenoarea Lilia Dorofei și afacerea care a crescut de la 65 de ari la...

Antreprenoarea Lilia Dorofei și afacerea care a crescut de la 65 de ari la 150 de hectare de teren agricol

Recomandate

Astăzi, vom face cunoștință cu Lilia Dorofei, noua eroină a campaniei „#FinComBusiness – prețuim oameni, încurajăm afaceri!”, și povestea unei afaceri profitabile în domeniul agricol din satul Căzănești, raionul Telenești. 

Vă invităm să urmăriți reportajul video pentru a afla de ce nicăieri nu e mai bine decât acasă, cât de importantă e familia și cum părinții pot fi un exemplu demn de urmat pentru copii.

Iar pe lângă acestea, veți afla cum poți să-ți dezvolți și să-ți extinzi businessul în detrimentul multor provocări care pot apărea în calea unui antreprenor.

Agricultura în Republica Moldova poate fi profitabilă, dacă te informezi corect atunci când îți dorești să dezvolți o afacere, ca mai târziu să investești inteligent. Asta știe deja și antreprenoarea Lilia Dorofei din satul Căzănești, care împreună cu soțul muncesc pentru a obține rezultate.

Și-au început afacerea de la 65 de ari, plantând pe atunci pepene verde și porumb. Iar, cu timpul, văzând potențialul pământului moldovenesc și îndrăgind munca în agricultură, s-au extins.

După cum ne povestește antreprenoarea, sunt plusuri și minusuri, dar cel mai important „Pământul nu te lasă să mori de foame” și îți aduce venit stabil pentru întreaga familie. 

Uită că familia a fost cheia succesului în cazul fermierei Lilia Dorofei. Ea a servit drept un imbold, pentru a își extinde suprafața de teren arabil. Odată ce creștea familia, creșteau și necesitățile, iar cu ele se extindea afacerea.

După cum ne povestește antreprenoarea:

La început a fost puțin pentru necesitățile familiei. Dar, cu timpul, am văzut că odată cu creșterea familiei, necesitățile cresc și de la asta s-au început primii pași”.

Cu toate că și-au lansat afacerea cu o suprafață mică, acum au 150 de hectare și nu planifică să se oprească aici, pentru că după cum spune antreprenoarea:

Pofta vine mâncând, ai un pic, dar dorești mai mult”. Deci, mereu există loc pentru mai mult și pentru a-ți dezvolta afacerea.

Lilia Dorofei se bucură de rezultatele muncii lor, mai ales că și copiii le-au urmat exemplu. Acum, are multe motive de mândrie:

Mă mândresc că am tehnică, mă mândresc că avem un depozit, mă mândresc că avem terenuri frumoase și îngrijite. Mă mândresc că sunt copiii lângă mine și nu sunt plecați peste hotare”, ne-a relatat aceasta. 

Un cuvânt aparte în inima soților Dorofei este „baștina”. Acești fermieri au rămas acasă și au crezut că pot să aibă succes.

Nu-s dezamăgită în pământ, nu-s dezamăgită în Moldova și nu cred că undeva peste hotare e mai bine ca la tine acasă. Totuși, acasă e ca acasă, merită să fii aici. E greu, foarte greu, dar nu-i nicăieri ușor”.

Vă invităm să urmăriți campania#FinComBusiness – preţuim oameni, încurajăm afacerişi poveștile de succes ale antreprenorilor pe pagina #FinComBusiness!

Urmăriți pagina fincombusiness pe Facebook adresată mediului de afaceri din țară, pentru a fi la curent cu ultimele noutăți despre produsele şi serviciile Băncii pentru business, life hacks, sfaturi şi business case-uri, promoţii şi oferte speciale, interviuri cu experţii, precum și afaceri de succes şi poveştile antreprenorilor din Moldova şi multe altele.

FinComBank
FinComBank
FinComBank oferă finanțare agricultorilor atât din resurse proprii, care poate fi subvenționată, cât și din Resurse speciale, cum ar fi: RISP, IFAD, PAC, Filiere du Vin, KfW.

Citește și ›

Advertoriale