Banca de Alimente din Moldova joacă un rol esențial în reducerea insecurității alimentare și în sprijinirea persoanelor vulnerabile.
Prin colaborarea strânsă cu sectorul de afaceri, Banca de Alimente redistribuie surplusul de produse alimentare către cantinele sociale și alte organizații de caritate, asigurând astfel accesul la hrană pentru cei aflați în dificultate.
În ultimii doi ani, peste 9000 de persoane au beneficiat de produsele recuperate de Banca de Alimente, demonstrând eficiența și necesitatea acestui mecanism.
Vă recomandăm și articolul Nu arunca produsele alimentare din compania ta: donează-le la Banca de Alimente.
Cantinele sociale din diverse localități, cum ar fi cea din satul Sofia, raionul Drochia, reușesc să ofere zilnic prânzuri calde pentru zeci de beneficiari datorită suportului primit.
Colaborarea cu sectorul de afaceri
Banca de Alimente colaborează cu diverse companii din sectorul agro-alimentar, oferindu-le acestora oportunitatea de a dona surplusul de produse alimentare.
Această practică nu doar că ajută la reducerea risipei alimentare, dar oferă și beneficii fiscale și de imagine pentru companiile implicate.
Evenimentele și inițiativele comune între Banca de Alimente și mediul de afaceri contribuie la creșterea conștientizării și la adoptarea unor practici de responsabilitate socială.
Noile reglementări pentru prevenirea risipei alimentare
Recent, la Bălți, în parteneriat cu AFAD, Banca de Alimente a organizat masa rotundă cu tema „Inovare și responsabilitate socială în industria alimentară prin colaborare cu Banca de Alimente” în cadrul căreia au fost discutate noile modificări în cadrul normativ privind prevenirea pierderii și risipei de alimente.
Aceste reglementări vizează îmbunătățirea mecanismelor de colaborare între agenții economici și Banca de Alimente, facilitând procesul de colectare și redistribuire a produselor alimentare către cei în nevoie.
Activitatea Băncii de Alimente este susținută și de proiecte finanțate de Uniunea Europeană și alte organizații internaționale.
Proiectul „Parteneriate pentru servicii de cantină sociale incluzive și durabile”, cofinanțat de IP Keystone Moldova, IRMS „Diaconia”, și AO „CONCORDIA. Proiecte sociale”, are ca obiectiv dezvoltarea serviciilor de cantină socială și îmbunătățirea mecanismului de colectare a surplusului de produse alimentare la nivel național.
Comentarii