‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
9.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAfaceriCreșterea câinilor ciobănești caucazieni, a doua pasiune a lui Ion Leuntean, după oierit

Creșterea câinilor ciobănești caucazieni, a doua pasiune a lui Ion Leuntean, după oierit

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ion Leuntean din Căușeni, datorită oieritului, a reușit să dezvolte și altă pasiune, creșterea câinilor ciobănești caucazieni, despre care spune că au devenit prietenii lui devotați.

Acum câțiva ani, când a decis să investească în afacerea cu oi, a ales și paznici pe măsură pentru acestea, cumpărând câini ciobănești caucazieni.

Chiar dacă la prima vedere par periculoși, Ion Leuntean spune că acești patrupezi sunt foarte prietenoși cu stăpânii lor.

„Câinele ciobănesc caucazian este un câine de munte, puternic, catalogat drept cea mai eficientă rasă pentru pază și apărare. Acesta are o neîncredere față de străini, de aceea este destul de greu pentru început să te apropii de un astfel de câine. În schimb, dacă devii stăpânul lui și îi câștigi încrederea, devine cel mai ascultător și docil prieten”, spune Ion Leuntean.

Ciobănescul caucazian este un câine mare, care poate depăși și masa de 80 de kilograme. Respectiv, necesită și o alimentație pe măsură.

„Ciobănescul caucazian este preponderent carnivor. Am cumpărat o femelă și un mascul, iar câinișorii mici îi vând pentru că aceștia sunt populari, mai ales în rândul proprietarilor de ferme. Cumpăr aproximativ 20 de kilograme de carne pentru a-i hrăni zilnic”.

Ion Leuntean spune că ciobanescul caucazian este cel mai bun paznic care ar putea exista vreodată.

„Avem 65 de oi de rasă Friză. Pentru mine, atât oile, cât și câinii au devenit afaceri de suflet”.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›