marți, 24 decembrie, 2024
6.6 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeDumitru Caraman cultivă legume de peste 20 de ani: Dezvoltați din start afacerea având...

Dumitru Caraman cultivă legume de peste 20 de ani: Dezvoltați din start afacerea având cantități mai mari, astfel și venitul va fi pe măsură

Recomandate

Astăzi, vă invităm să îl cunoașteți pe Dumitru Caraman, clientul FinComBank și noul erou al campaniei #FinComBusiness – preţuim oameni, încurajăm afaceri!

Dumitru Caraman timp de 7 ani s-a dedicat profesiei de croitor de blănuri. Cosea geci de iarnă și căciuli, iar, în paralel, alături de frații săi, se ocupa cu creșterea cartofilor pe cele 10 ha de pământ arendate.

Cu toate că îi reușea profesia, mai mult a prevalat dragostea față de legumicultură, astfel că acum 23 de ani a inițiat o afacere de cultivare a legumelor, dar și a florilor în satul Brăviceni, raionul Orhei.

Inițial, cultiva legume în câmp deschis, iar apoi, analizând riscurile cărora sunt supuse culturile și oportunitățile, a decis să opteze pentru cultivarea în spațiu protejat, optând pentru construcția unui solar.

„În acest fel, roada este mult mai protejată”, povestește fermierul.

De mai bine de două decenii, crește legume natural

Cot la cot cu soția sa Ecaterina, cei doi soți au început cu un solar mic, iar cu timpul au înţeles că agricultura este domeniul care le aduce satisfacție, investind tot mai mult în tehnologiile moderne.

„Cheia succesului stă și în tehnologii avansate, asigurarea spațiilor de producere cu aerisire. Iluminarea și temperatura potrivită sunt esențiale”.

Acum, antreprenorul se mândrește cu gustul desăvârșit al legumelor crescute natural și după cum subliniază:

„Este un brand natural. Ne străduim să le creștem fără nitrați”.

Legumele sunt vândute la kilogram, fără intermediari, pentru că antreprenorul preferă să vândă singur și să interacționeze cu cumpărătorii.

Astfel, află care sunt cerințele pieței și ce își doresc aceștia.

„În Orhei, sunt solicitate roșiile roz, ardeiul dulce și castraveții – totul numai bun pentru o salată proaspătă”.

Pentru a-și dezvolta afacerea în continuare, au ales să apeleze la credite bancare, optând pentru FinComBank.

„Este foarte important să ai o bancă la care poți apela exact în momentul în care ai nevoie și să beneficiezi de suma necesară pentru dezvoltarea afacerii. Pentru noi acest partener de încredere s-a dovedit a fi FinComBank, pe care îl recomandăm și altora”, a conchis Dumitru.

Mai multe detalii despre afacere, aflați în următorul video:

FinComBank
FinComBank
FinComBank oferă finanțare agricultorilor atât din resurse proprii, care poate fi subvenționată, cât și din Resurse speciale, cum ar fi: RISP, IFAD, PAC, Filiere du Vin, KfW.

Citește și ›

Advertoriale