vineri, 3 mai, 2024
26.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeLIDEA Moldova dă startul campaniei de asigurare gratuită a rapiței de toamnă împotriva efectelor...

LIDEA Moldova dă startul campaniei de asigurare gratuită a rapiței de toamnă împotriva efectelor secetei

Recomandate

Încep pregătirile pentru campania de semănat a rapiței de toamnă, iar compania LIDEA Moldova vine să susțină producătorii și în acest sezon prin asigurarea rapiței de toamnă de efectele negative ale secetei.

Asigurarea rapiței de toamnă de efectele negative ale secetei oferă fermierilor un avantaj incontestabil: în cazul unei culturi afectate, aceștia primesc gratuit semințe de porumb sau rapiță de toamnă pentru noul sezon.

Campania de vânzări LIDEA pentru hibrizii de rapiță de toamnă se desfășoară în perioada 01.06.2022 – 15.09.2022, iar fermierii pot cumpăra hibrizii de rapiță:

  • ES MOMENTO – semi tardiv;
  • ES PALERMO – semi tardiv;
  • ES CAPELLO – semi timpuriu;
  • ES NAVIGO – semi timpuriu;
  • MEMORI CS – semi timpuriu;
  • ES DECIBEL CL – semi timpuriu, Clearfield;
  • THALEL CL – semi timpuriu Clearfield.

Hibrizii de rapiță LIDEA se caracterizează prin performanță, toleranță bună la boli, o rezistență bună la iernare și un potențial ridicat de producție, adaptați condițiilor specifice Republicii Moldova.

Despre experiența fermierilor care au optat pentru asigurarea rapiței LIDEA în sezonul anterior citiți în acest articol.

Monitorizarea evoluției culturii de rapiță se va desfășura în perioada 15.08.2022 – 30.11.2022 și va fi realizată, în câmpul respectiv, de către reprezentantul LIDEA împreună cu o persoană delegată din partea distribuitorului autorizat LIDEA.

Perioada de asigurare gratuită a rapiței de toamnă: 15.08.2022 – 30.11.2022.

Oferirea gratuită a sacilor va fi realizată conform formulei: 1 sac de rapiță = 1 sac de rapiță; 1 sac de rapiță = 1 sac de porumb.

Pentru a beneficia de program, fermierii trebuie să achiziționeze minim 50 de saci de rapiță LIDEA, iar la semănat să asiste reprezentantul LIDEA. În plus, aceștia trebuie să realizeze semănatul culturii în termenul optim (maxim până la data de 15.09.2022), să respecte elementele tehnologice, dar și ulterior să asigure întreținerea corespunzătoare a culturii.

Pentru mai multe detalii despre program, apelați reprezentanții regionali LIDEA.

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Advertoriale