FOTO: mediere.org.ro
- pub -
Elitagrotehnologie

Asociația Națională a Apicultorilor, în parteneriat cu Laboratorul de Apicultură a Institutului de Zoologie a Academiei de Științe a Moldovei, organizează o nouă ediție a cursurilor de instruire profesională la specialitatea apicultură, care vor începe din 4 martie 2017.

Scopul principal al cursurilor de instruire este dezvoltarea abilităţilor profesionale şi cunoştinţelor specifice, bazate pe cele mai bune practici naționale și internaţionale din domeniul apiculturii.

Instruirea se va desfășura în baza curriculumului național pentru pregătirea profesională a apicultorilor și va fi prestată, atât de profesori de la Institutul de Zoologie a Academiei de Științe a Moldovei, cât şi experți, apicultori consacrați din cadrul asociațiilor naționale a apicultorilor din Republica Moldova și din România. Programul de instruire este unul complex, care cuprinde 154 de ore, din care 109 teoretice și 45 practice.

- pub -
Comsales

Tematica propusă este una foarte variată, fiind adresată tuturor celor interesaţi, atât începătorilor, cât și apicultorilor cu experiență:

  • Biologia familiei de albine;
  • Produse apicole;
  • Bolile şi dăunătorii albinelor;
  • Tehnologia creşterii albinelor;
  • Baza meliferă şi polenizarea culturilor entomofile;
  • Stupina şi utilajul apicol.

Cursurile se vor desfășura în perioada 4 martie – aprilie 2017. Ele vor avea loc în fiecare zi de sâmbătă și duminică, în intervalul de timp de la 9:00 la 16:00, în incinta Institutului de Zoologie a Academiei de Științe a Moldovei, str. Academiei 1, municipiul Chișinău.

La finele cursului, tinerii apicultori vor obține certificate de absolvire a cursurilor de instruire profesională la specialitatea apicultură. Aceste documente oficiale vor servi înființarea de mici afaceri în domeniu, în comercializarea produselor specifice, precum şi în accesarea de fonduri cu componenta de grant și de subvenţionare.

Cererea de aplicare

Pentru informaţii suplimentare:
Tel. + 373 22 21 32 29; + 373 69323067; + 373 69166504.

- pub -
Adama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here