‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
4.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriLa Chișinău se desfășoară o conferință în domeniul business-ului agricol la care participă 12...

La Chișinău se desfășoară o conferință în domeniul business-ului agricol la care participă 12 țări

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ministerul Economiei în parteneriat cu Organizația pentru pentru Cooperarea Economică în Bazinul Mării Negre (OCEMN) și Fundația ”Konrad Adenauer” din Turcia organizează la Chișinău, în perioada 16-17 aprilie curent, atelierul de lucru cu genericul ”IMM-urile și firmele mici din businessul agicol”.

La eveniment participă viceministrul Economiei, Tudor Copaci, directorul ştiinţific al Organizaţiei Internaţionale ERENET (reţeaua universităţilor central-europene pentru cercetarea şi instruirea în antreprenoriat), Antal Szabó, reprezentanţi ai Fundaţiei  ”Konrad Adenauer” din Turcia, Colin Dürkop, managerul executiv al Secretariatului Permanent Internaţional al OCEMN, Meltem Güney, participanţi din 12 ţări membre.

Obiectivul atelierului de lucru este susţinerea producătorului autohton prin îmbunătățirea condiţiilor de derulare a afacerilor în sectorul agroindustrial și sporirea competitivității acestora pe piața internă şi externă. Sesiunile atelierului includ prezentări ale politicilor UE în domeniul agricol, a instrumentelor de suport financiar pentru IMM-uri aplicate în ţările membre ale OCEMN, dar şi dezbateri privind provocările de competitivitate şi internaţionalizare a afacerilor agricole.

La deschiderea evenimentului, Tudor Copaci a menționat că reuniunea va oferi participanților mai multe soluții de dezvoltare a afacerilor în sectorul agroindustrial, iar schimbul de informații privind experiența și bunele practici aplicate de participanții din statele membre ale OCEMN în industria agricolă vor ajuta antreprenorii moldoveni să evite anumite riscuri și greșeli în afaceri.

”Sunt convins că discuțiile din cadrul acestui atelier vor dezvălui toate succesele și cele mai bune practici, obținute de antreprenorii din statele membre ale OCEMN, va deschide noi oportunități de dezvoltare într-o perspectivă europeană și va impulsiona dezvoltarea sectorului IMM-urilor din Republica Moldova. Activitatea în sectorul agricol din țara noastră poate și trebuie să devină un business profitabil. Însă pentru aceasta trebuie să schimbăm mentalitatea oamenilor, să începem să percepem agricultura ca o afacere de perspectivă cu potențial de dezvoltare. Astăzi, agricultura este domeniul în care cei mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova își pot crea afaceri mici de familie. Pentru această avem pământ și condiții climatice favorabile și nu în ultimul rând o nouă generație, care demonstrează prin propriul exemplu cât de bine poți câștiga în agricultură. Activitatea în agricultură nu este doar profitabilă, responsabilă, dar şi inovatoare”, a spus Tudor Copaci.

În cadrul atelierului, viceministrul Economiei a menţionat că implementarea Acordului de Liber Schimb cu UE va aduce beneficii atât pentru exportatorii și importatorii de produse agroalimentare, cât și pentru consumatori. În sprijinul acestora ţara noastră va utiliza fondurile UE, inclusiv și resursele Programulului European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală pentru țările din vecinătatea UE (ENPARD), lansat în 2012 şi la care Republica Moldova este parte din luna martie curent.

‹ adv ›

Advertoriale

Promoție de primăvară la creditele Mikro Kapital Moldova

Mikro Kapital Moldova lansează o Promoție de Primăvară, dedicată stimulării spiritului antreprenorial și sprijinirii nevoilor financiare ale clienților săi. Începând de pe...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›