‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 26 aprilie, 2024
12.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriO parte dintre solicitanții care au depus cereri de subvenționare vor primi banii din...

O parte dintre solicitanții care au depus cereri de subvenționare vor primi banii din fondul pentru 2015

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

O parte din solicitanții care au depus cereri de subvenționare în acest an vor primi banii din Fondul de subvenționare pentru 2015. Guvernul a modificat vineri Regulamentul privind modul de repartizare a mijloacelor fondului de subvenționare a producătorilor agricoli.

Potrivit agenției „INFOTAG”, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, a declarat după ședința Guvernului că din cauza insuficienței mijloacelor financiare, autoritățile nu pot achita subvenții tuturor solicitanților.

„În același timp, suntem obligați să respectăm angajamentul privind susținerea investițiilor în domeniul agroindustrial. Prin urmare, o parte din cererile pentru subvenționare din 2014 vor putea fi satisfăcute din sursele pentru anul viitor”, a spus ministrul, precizând că mai mulți producători au depus cereri de subvenționate pe ultima sută de metri.

Ministrul a menționat că anterior, în repetate rânduri a solicitat producătorilor agricoli să investească în linii de sortare și ambalare a produselor și în frigidere.

„Prin urmare, s-au făcut investiții serioase în linii de procesare, iar acum trebuie să susținem aceste investiții”, a spus ministrul, precizând că deficitul fondului de subvenționare este de circa 200-250 mil. de lei.

Vasile Bumacov a menționat că de anul viitor va fi pus în aplicare programul ENPARD finanțat de UE, iar în rezultat Moldova va avea acces la fonduri de circa 53 mil. de euro.

‹ adv ›

„Aceste surse financiare vor fi repartizate pentru Fondul de subvenționare pentru anii 2015-2017. Ar fi păcat ca cei care au investit acum și au ajuns pe piața europeană cu produsele lor să nu-și poată recupera cheltuielile”, a spus ministrul.

Bumacov a menționat că la cele 500 mil. din Fondul de subvenționare pentru anul viitor se vor mai adăuga încă 312 mil. de lei din fondurile ENPARD.

„Cred că acesta este un nivel satisfăcător pentru Fondul de subvenționare”, a spus ministrul.

‹ adv ›

Potrivit datelor Agenției pentru Intervenții și Plăți în Agricultură, în acest an au fost recepționate aproximativ 5,2 mii de cereri de subvenționare, în sumă totală de circa 880 mil. de lei, dintre care peste o mie au fost depuse în ultima săptămână a lunii octombrie.

În prezent, suma disponibilă pentru subvenționare este de 90,87 mil. de lei din suma de 564 milioane de lei, acordată prin legea bugetului, iar deficitul pentru acoperirea tuturor cererilor este de circa 250 mil. de lei.

‹ adv ›

Advertoriale

Promoție de primăvară la creditele Mikro Kapital Moldova

Mikro Kapital Moldova lansează o Promoție de Primăvară, dedicată stimulării spiritului antreprenorial și sprijinirii nevoilor financiare ale clienților săi. Începând de pe...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›