miercuri, 25 decembrie, 2024
5 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeCum se formează prețul la paleții din lemn

Cum se formează prețul la paleții din lemn

Recomandate

Una din cele mai frecvente întrebări în adresa companiei Rikipal este: cât costă paleții din lemn?

Pentru a putea da un răspuns corect la această întrebare trebuie să cunoaștem din partea potențialului cumpărător următoarele detalii:

Clientul dorește un palet din lemn nou sau recondiționat? 

Compania RIKIPAL produce și comercializează atât paleți noi cât și recondiționați. Prețurile acestora evident diferă. Pentru că suntem cea mai mare companie de pe piață și ținem cont și de aspectul de reciclare cumpărăm și recondiționăm paleții second-hand pentru a-i readuce în circuit.

Care este dimensiunea paletului? 

Mărimile paletului variază. Cele standard sunt de dimensiunile: 1200×800 cm, 1200×1000 cm, 1200×1200 cm. Sau producem la solicitarea clientului paleți non-standard.

Per general, avem paleți de dimensiuni standard enumerate mai sus care la fel pot fi noi sau recondiționați sau producem după specificațiile clientului. Dacă producem după specificațiile clientului, atunci dimensiunile trebuie specificate din start pentru a efectua un calcul prealabil.

Sarcina la care  trebuie să reziste paletul?

Sarcina pentru paleți la fel diferă, acest lucru de asemenea influențează prețul paletului, cantitatea de cherestea (m3) folosită la producția unui palet care suportă o sarcina de 800 kg diferă mult, spre exemplu, de un palet al cărui sarcină este de 2500 kg.

Câte scânduri pe suprafață trebuie să aibă paletul necesar? Cate scânduri și chitucuri trebuie folosite pentru producerea paletului? 

În dependență de solicitarea clientului privind acest parametru vom cunoaște în prealabil volumul de materie primă utilizat pentru producerea paleților (cantitatea în m3 de cherestea), după care vom putea efectua și calculul costurilor pentru producere. 

Structura clasică pe chituci sau pe bare?

Paleții pe chituci, cunoscuți și ca paleți europeni sunt cei mai utilizați atât în Europa cât și la nivel mondial. Deși nu sunt la fel de rezistenți la greutate ca și paleții pe bare, au marele avantaj că pot fi manipulați pe toate cele patru laturi. Astfel, nu impun restricții în producție, transport sau depozitare.

Paleții care au suport tip bare sunt mult mai rezistenți la greutate. Unii paleți pe bare cum ar fi de exemplu cei americani, au barele decupate astfel încât paletul să posede patru intrări.

RIKIPAL poate produce atât paleți pe chituci, cât și paleți pe bare (inclusiv decupate). 

Cuie inelate sau cuie netede?

Trăsătura distinctivă a acestor cuie o constituie strierea inelară, care asigură conexiune fiabilă, care depășește de 4-4,5 ori conexiunea standard. Paleții asamblați în cuie inelare cu ajutorul pistoalelor pneumatice sunt mai rezistenți.

Cuiele netede (simple) sunt mai ieftine în comparație cu cele inelare și se asamblează cu ajutorul unui ciocan. Astfel, rezistența paleților va scădea odată cu scăderea prețului, iar cuiele netede pot ieși la suprafață odată cu uscarea normală a cherestelei.

Grosimea/lățimea scândurii?

Acest aspect ține de marfa clientului, paletul poate fi configurat cu scânduri și calupi pe dimensiuni adaptate după tipul și greutatea mărfii. Paletul se poate face cu elemente pornind de la o lățime de 80 mm până la o lățime de 145 mm, cu grosimi ale scândurilor de la 15 mm până la 22 mm.

Majoritatea clienților comandă paleți cu grosimea scândurilor de la 13 până la 22 mm. Pentru o rezistență mai bună poate fi de la 30 până la 50 mm.

De exemplu: paleții de 800/1200 mm au 5 scânduri deasupra, cei de 1000×1200 mm au 7 scânduri deasupra, cei de 1200/1200 mm au 9 scânduri deasupra ș.a.m.d.

Aveți nevoie de șlefuire, geluire sau marcaj personalizat?

De obicei producem paleți cu destinația – industrie (export, manipulare și depozitare marfă)

Daca doriți un palet – tip mobilă, atunci aceste cerințe tot trebuie discutate și implementate pentru un cost suplimentar!

Calitatea paletului fost în folosință: Calitatea 1 (mai alb) sau calitatea 2 (mai întunecat)

Paleții la RIKIPAL se sortează pe categorii, astfel același tip de palet, cu aceeași specificație și sarcină va fi în categoria 1 – dacă este mai alb (a fost in circulație de maxim 2 ori) și va avea un preț mai mare.

Pentru categoria 2 – mai întunecat ( in circulație de 3 și mai multe ori), respectiv și prețul va fi mai redus decât la un palet din calitatea 1.

Aveți nevoie de paleți pentru export sau pentru depozitare?

Răspunsul la aceasta întrebare ne permite deja să înțelegem ce tipuri de paleți să vă propunem, astfel ca raportul calitate/preț să corespundă așteptărilor.

Paleții care pleacă la export necesită tratament termic, iar realizarea acestuia influențează costul acestuia. 

Dacă pentru export, atunci în ce țară? 

Unele țări ca Olanda, Marea Britanie, Danemarca, Germania, China, SUA  au cerințe stricte și bine definite pentru paleții importați.

Informația despre țara în care exportați ne ajută să va oferim tipul paletului necesar reieșind din cerințele regionale sau internaționale.

Pentru paleții non-conformi acestor standarde, pot fi aplicate taxe și servicii suplimentare cum ar fi utilizarea (nimicirea) sau repolitizarea acestora, ceea ce implică costuri suplementare.

Aveți nevoie de prelucrarea fitosanitară și marcaj „spicușor” pentru export? 

RIKIPAL oferă serviciul de tratament termic a paleților în uscător industrial la peste 56°C timp de peste 30 de minute conform standardului internațional IPPC – ISPM15.

La moment, suntem unicul producător de paleți din lemn din Republica Moldova care dispune de Cameră termică și suntem autorizați de ANSA pentru a oferi clienților finali un palet certificat și cu toate actele în regulă pentru export.

Aveți nevoie de Certificatul fitosanitar eliberat de ANSA?

La cerere putem oferi clienților un „Certificat conform căruia a fost realizat tratamentul termic” în limba română sau  care să ateste că un anumit lot (paleții de pe o anumită factură sau aviz) au fost tratați termic și sunt conformi cu normele impuse de ISPM15.

Aceste documente i se pot solicita clientului atunci când paleții cu marfă urmează să fie supuși regulilor vamale pentru export, doar în anumite țări se cer acest „Certificat privind tratament termic”.

De câți paleți aveți nevoie?

Ultimul detaliu, dar foarte important este cantitatea pe care clientul dorește să o achiziționeze. Cunoscând detaliile de mai sus plus cantitatea de paleți din lemn pe care o doriți, putem oferi un preț avantajos pentru fiecare client astfel ca relațiile noastre de parteneriat să fie de durată și reciproc avantajoase. 

Compania RIKIPAL este cel mai mare și competent producător de paleți și containere din lemn din Republica Moldova. Clienții actuali ai companiei ne acordă un credit de încredere pentru colaborarea pe care o avem deja pe parcursul multor ani, deoarece oferim soluțiile de logistică necesare pentru produsele clientului.

Produsele RIKIPAL pot fi găsite pe: www.rikipal.md și www.containeremere.md.

Rikipal
Rikipal
RIKIPAL şi-a început activitatea în anul 2009. Compania face parte dintr-un holding care activează de mai mult de 15 ani în sectorul de producere şi comercializare a ambalajelor din lemn în ţări precum Rusia, Letonia, Ukraina şi Belarus.

Citește și ›

Advertoriale